Sony uvádza televízory Bravia s unikátnym Monolithic dizajnom

Tlačový servis  /  23. 03. 2010, 00:00

“Televízor už nie je len zdrojom zábavy, ale tiež estetickým doplnkom interiéru,“ odkázali dizajnéri Sony pri prestavení novej série domácich plochých televízorov, ktoré majú minimalistický Monolithic Design, čiže jednoliate prevedenie.

Prvým takýmto modelom je Sony Bravia NX700. Okrem jedinečného dizajnu má špičkovú obrazovku s rozlíšením Full HD a úsporným LED podsvietením, internet cez zabudované WiFi a množstvo inteligentných funkcií pre maximálne pohodlné sledovanie.

 

V novej rade televízorov Sony Bravia nájdete nadčasový Monolithic Design, ktorý sa prezentuje materiálmi s vysoko ušľachtilým povrchom. Neoddeliteľnou súčasťou estetického stvárnenia televízorov je najmä ich orientácia na minimalistické tvary, čo je jasné na prvý pohľad. Každý detail je riešený moderným a nadčasovým spôsobom, dizajnéri Sony sa sústredili na hladké a čisté voľné plochy. Ich odkaz je jasný: televízor už nie je len zdrojom zábavy, ale tiež estetickým doplnkom interiéru.

 

Neviditeľné reproduktory

Reproduktory nových televízorov sú dômyselne maskované dizajnom televízora a umožňujú dokonalé splynutie obrazu a zvuku. Nový dizajn však zachádza ešte ďalej. Televízor je možné sklopiť o 6 stupňov smerom dozadu, čo zvyšuje jeho praktickosť, manipulovateľnosť a možnosť pohodlnejšieho sledovania obrazu napríklad na jednom z moderných nízkych stolíkov. K televízoru je tiež možné dokúpiť prídavný stojan (napríklad SU-40NX1) z lešteného hliníka, ktorý predstavuje extra štýlový doplnok pre každú obývačku.

Technológie v ničom nezaostávajú

Zatiaľ čo dizajnéri Sony “šperkovali“ nový dizajn, technologickí vývojári sa snažili o to, aby nová séria televízorov Bravia opäť priniesla niečo nové. Úspešne. Nový model Bravia NX700 je vybavený pestrou škálou prvkov a funkcií, medzi ktoré patrí napríklad populárna technológia Catch Up, ktorá vám umožní sledovať vybrané televízne relácie v inom vysielacom čase, ako v tom pôvodnom. Samozrejmosťou je pripojenie k internetu cez zabudované WiFi, čo okrem sťahovania aplikácií, hier, sledovania YouTube videí umožňuje byť aj na sociálnych sieťach ako Facebook.

Facebook na špičkovej obrazovke

Nemenej zaujímavou funkciou je systém Video on Demand, vďaka ktorému môžete vidieť svoj obľúbený film prostredníctvom jeho vyžiadania na internete, alebo možnosť prehrávania rôznych súborov v menu XrossMediaBar. Ďalej potom zabudované Wi-Fi, cez ktoré sa jednoducho dostanete k aplikáciám, hrám Facebook-u či YouTube.

Obrazovka s vysokým rozlíšením Full HD 1080 má podsvietenie Edge LED. Táto inovatívna technológia podsvietenia umožňuje vyrábať tenšie obrazovky a šetriť energiu. Navyše, vďaka nej sú farby zobrazované vo väčšej intenzite s technológiou GigaContrast, ktorá kombinuje najžiarivejšiu bielu a najtemnejšiu čiernu v jednej snímke.

 

40-palcový model Sony Bravia KDL-NX700 na Slovensku kúpite za 1329 €, so zabudovaným satelitným tunerom za 1429 €. Model s väčšou 46-palcovou obrazovkou kúpite za 1929 €.

 

Technologické parametre Sony Bravia NX700 nájdete tu: http://www.sony.sk/product/t32-nx-series/kdl-40nx705waep#pageType=TechnicalSpecs

Neprehliadnite: