3Com prináša integrované bezpečnostné riešenia pre dátové centrá budúcej generácie

Tlačový servis  /  22. 03. 2010, 00:00

3Com rozširuje svoje portfólio produktov pre virtualizované prostredia pomocou bezpečnostného know-how od DVLabs a Zero Day Initiative

Spoločnosť 3Com Corporation (NASDAQ: COMS) oznámila štyri nové produkty, ktoré spájajú riešenia značiek H3C a TippingPoint tak, aby poskytli nový rozmer v zabezpečení dátových centier a tiež virtualizovaných prostredí. Bezpečnostný modul pre prepínače integruje do H3C riešenia pre podnikové siete bezpečnostné riešenie TippingPoint s cieľom znížiť riziká zabezpečenia siete, jej zložitosť a náklady na infraštruktúru v moderných dátových centrách. Vďaka centralizovanej správe bezpečnostných politík naprieč aplikačnými i sieťovými prostrediami umožňuje takto integrované riešenie efektívnejšie zavádzať nové aplikácie vo virtuálnom aj fyzickom prostredí. Cieľom je zaistiť komplexné zabezpečenie siete a tiež pomôcť znižovať náklady na prevádzku aplikácií a tým znižovať celkové náklady na vlastníctvo.

 

Virtualizované prostredia musia spĺňať rovnaké bezpečnostné požiadavky ako fyzické. Sieťové a bezpečnostné riešenia 3Comu umožňujú vhodne zabezpečiť prostredie pre migráciu na virtualizované dátové centrá. Toto integrované bezpečnostné riešenie môže zohrať kľúčovú úlohu pre zníženie hrozieb z externých aj interných sietí a pomôže tak zabezpečiť nepretržitý beh aplikácií pri zachovaní nízkych prevádzkových nákladov.

 

Na podporu vyššie zmieneného integrovaného bezpečnostného riešenia pre virtualizované dátové centrá 3Com prináša štyri nové riešenia určené predovšetkým pre veľké podniky:

 

• H3C S9500E – Jedná sa o novú rodinu prepínačov pre dátové centrá. S9500E má vysoký výkon, flexibilitu a je teda pripravený splniť najprísnejšie požiadavky na aplikácie v dátových centrách, ale aj ako chrbtový prvok v podnikových sieťach. Tento prepínač je energeticky úsporný, umožňuje prevádzku virtualizovaných služieb a zároveň pomáha znižovať celkové náklady na vlastníctvo.

 

• TippingPoint Secure Virtualization Framework - Tento nový virtualizačný nástroj umožní organizáciám zabezpečiť komunikáciu virtuálnych zariadení - vrátane host-to-host prevádzky – pomocou IPS (Intrusion Pevention System) platformy TippingPoint. TippingPoint Secure Virtualization Framework rozširuje možnosti detekcie hrozieb aj do virtualizovaných prostredí s jedinečnou jednoduchosťou použitia a upevňuje tak vedúcu pozíciu TippingPointu na poli výrobcov IPS systémov.

 

• TippingPoint 1500S – Jedná sa o nové SSL (Secure Socket Layer) zariadenie pre kontrolu zabezpečeného prenosu dát v počítačových sieťach. TippingPoint 1500S účinne a bezpečne dekóduje a kontroluje zabezpečenie webovej prevádzky bez dopadu na výkon siete a aplikácií. Zabraňuje šifrovaným útokom z virtuálnych aj fyzických webových serverov a webových aplikácií.

 

• TippingPoint ThreatLinQ 2.0 - Vylepšenie globálneho bezpečnostného portálu ThreatLinQ prináša nové funkcie umožňujúce užívateľom vytvárať vlastné profily filtrov, tak aby zodpovedali potrebám pre ich konkrétne sieťové prostredie a tiež informujú o najnovších hrozbách a najnovších filtroch - Digital Vaccine. Ďalej umožňuje robiť rýchle zmeny v TippingPoint IPS systémoch tak, aby čo najlepšie chránili sieť proti aktuálnym hrozbám.

 

"Napriek tomu, že virtualizované infraštruktúry poskytujú organizáciám možnosť zjednodušiť a zefektívniť IT prostredie a tým znížiť náklady na prevádzku, ich prínosy môžu byť negované, zvýšenou náročnosťou zabezpečenia," povedal Pavel Pikhart, Channel Account Manager 3Comu. "Naše nové integrované riešenia pre virtuálne prostredia túto nevýhodu eliminujú a pomáhajú tak zákazníkom dosiahnuť nekompromisnú bezpečnosť a efektívnosť prevádzky."

Neprehliadnite: