Regionálne kolo olympiády Mladý účtovník už 30. marca 2010

Tlačový servis  /  17. 03. 2010, 00:00

Študenti, ktorí sa prihlásili do súťaže Mladý účtovník 2010, oprašujú svoje účtovnícke vedomosti a zručnosti.

Dôvodom je blížiaci sa termín regionálnych kôl olympiády Mladý účtovník 2010 a veľká konkurencia medzi sedemdesiatimi prihlásenými školami z celého Slovenska. Najväčšiu slovenskú súťaž v účtovníctve organizuje Slovenská komora certifikovaných účtovníkov (SKCú) v spolupráci so spoločnosťou KROS a.s. Mediálnym partnerom súťaže je spravodajská televízia TV Patriot.

Olympiáda Mladý účtovník je celoštátna súťaž pre študentov stredných škôl a obchodných akadémií v účtovníctve. Jej cieľom je zvyšovanie prestíže účtovníctva ako odborného predmetu, ako aj motivácia študentov pri štúdiu účtovnej problematiky.  V roku 2010 sa koná už 13. ročník, do ktorého sa predbežne prihlásilo viac ako 70 škôl, čo je v histórii súťaže rekordný počet.

Priebeh súťaže

Súťaž prebieha na počítačoch a v účtovnom softvéri OMEGA - podvojné účtovníctvo. Tento softvér dodáva spoločnosť KROS a.s. všetkým školám zapojeným do projektu Podpora škôl zdarma. Študenti musia mať nielen teoretické znalosti účtovných postupov, ale súťaž preverí aj ich praktické zručnosti pri riešení príkladov z praxe.

O čo sa súťaží?

Mladí účtovníci budú súťažiť o zaujímavé ceny. Najlepší z nich získa za úspech v celoštátnom kole finančnú odmenu 333 €. Študent na druhom mieste si odnesie digitálny fotoaparát a tretí získa štýlový mp3 prehrávač. Hodnotné ceny sú pripravené aj pre pedagógov, ktorí študentov na súťaž pripravovali a pre všetkých účastníkov celoštátneho kola.

Termín a miesta regionálnych kôl

Regionálne kolá prebehnú už 30. marca 2010 v Bratislave, Košiciach a Žiline na týchto školách:

  • Bratislava: Obchodná akadémia Imricha Karvaša, Hrobákova 11, 851 02 Bratislava

  • Košice: Stredná odborná škola, Ostrovského 1, 040 01 Košice

  • Žilina: Stredná odborná škola podnikania, Sasinkova 45, 010 01 Žilina

 

Každá škola môže do regionálneho kola vyslať dvoch svojich najlepších študentov. Termín ukončenia prihlášok je 22. 3. 2010 a prihlasovanie prebieha na internetovej stránke www.kros.sk/olympiada

 

Mediálnym partnerom súťaže je televízia TV Patriot.

 

Neprehliadnite: