LG rozširuje svoju pôsobnosť vo FORMULE 1™ prostredníctvom partnerstva so spoločnosťou Cosworth

Tlačový servis  /  15. 03. 2010, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), svetová jednotka a technologický priekopník v oblasti spotrebnej elektroniky, posilnila svoje väzby s Formulou 1™ uzatvorením partnerstva s dodávateľom motorov - spoločnosťou Cosworth, ktorá hlási svoj návrat.

V pozícii globálneho a technologického partnera Formuly 1™ je už LG držiteľom výhradných marketingových práv ako oficiálny dodávateľ spotrebnej elektroniky, mobilných telefónov, dátových procesorov a televízorov s plochou obrazovkou pre Formulu 1™. Nová partnerská dohoda so spoločnosťou Cosworth ešte viac prehlbuje vzťahy LG s týmto športovým odvetvím.

Spoločnosti Cosworth, pre ktorú bude LG oficiálnym partnerom v oblasti spotrebnej elektroniky, bude dodávať svoju technológiu v podobe televízorov LCD HD s digitálnymi tunermi, HD/DVD rekordérov, HD projektorov s digitálnym tunerom a laptopov, ktoré budú používané pri závodoch F1™ a v ústredí spoločnosti pre Formulu 1™ vo Veľkej Británii.

Cosworth sa počas Majstrovstiev sveta pre rok 2010 chystá podporovať až štyri tímy vrátane niektorých novo nastupujúcich tímov. Spoločnosť má v F1™ bohatú minulosť, pretože 44 rokov po sebe (vrátane rokov 1963–2006) pôsobila ako dodávateľ motorov a podporovala už 13 svetových šampionátov a 10 pohárov, čo predstavuje celkovo 176 závodov Grand Prix.

V súvislosti s návratom na špicu svetového motoristického športu sme ako dodávateľ motorov, elektroniky a technického poradenstva veľmi potešení skutočnosťou, že sa nám podarilo získať spoločnosť LG Electronics ako oficiálneho partnera pre oblasť spotrebnej elektroniky,“ uviedol Mark Gallagher, generálny manažér obchodnej jednotky F1™ spoločnosti Cosworth. „Výrobky LG výrazne rozširujú naše možnosti a prvé výsledky tohto partnerstva sú už badateľné v našom novo zrekonštruovanom mediálnom a návštevníckom centre výrobného závodu v Northamptone.“

Vo všetkých aktivitách spoločnosti Cosworth možno vidieť silnú vášeň pre technológiu a inováciu, čo je v dokonalom súlade s kultúrou LG. Uzavretie partnerstva so spoločnosťou Cosworth predstavuje ďalší krok v integrácii do Formule 1™.,“ uviedol Andrew Barrett, viceprezident globálneho sponzoringu LG.

Neprehliadnite: