iPad má zatiaľ viac ako 160 tisíc predobjednávok, batériu v ňom ale nevymeníte

Martin Tomšík  /  15. 03. 2010, 00:00

V Amerike sa začala predobjednávka nového tabletu z dielne spoločnosti Apple. Špekulácie ohľadom predaja zariadenia sa rozplynuli, na svetlo sa dostali oficiálne informácie. Dostupné sú aj odhady ohľadom počtu preobjednaných iPadov.

 

Presne tretieho apríla 2010 začne spoločnosť Apple doručovať zákazníkom svoje tablety. Bude to ale prebiehať iba v USA, potrebná je aj predobjednávka. Neskôr bude zariadenie distribuované na európsky trh, avšak iba do vybraných krajín. Slovensko či Česko medzi nimi nie je. Ďalšie informácie sme vám priniesli už dávnejšie v bleskovke.

V detailoch pri objednávke sa nachádzajú aj niektoré zaujímavé informácie. Asi najdôležitejšia popisuje výmenu batérie. Tú si zákazník vymeniť nebude môcť, po zaplatení sumy 99 dolárov + 6,95 dolára (poštovné) dostane nový iPad. Tieto sumy však platia iba pre Ameriku. Pred výmenou je potrebné ešte vykonať jeden dôležitý úkon. Ak nechcete prísť o svoje dáta, musíte si ich zálohovať. Spoločnosť vám ich totiž neskopíruje do nového zariadenia.

Na internet sa dostala aj štatistika o počte objednaných kusov zariadení. Podľa odhadu je ich cez 160 tisíc, za prvých 10 hodín sa uskutočnilo okolo 100 000 predobjednávok. Potom už tento počet nerástol tak rýchlym tempom.

Väčšinu z predaných zariadení tvoria modely iba s podporou WiFi, kombinácie 3G + WiFi je predaných podstatne menej. Dostupné sú aj modely s kapacitou 16, 32 a 64 GB, tam sa počty predaja rovnajú, čiastočne je obľúbenejší 16 GB model.



Zdroj: mashable.com

Neprehliadnite: