GFI WebMonitor kombinuje výhody komplexného internetového monitorovania a webovej bezpečnosti

Tlačový servis  /  05. 03. 2010, 00:00

GFI Software, predný poskytovateľ počítačovej infraštruktúry pre malé a stredne veľké spoločnosti (SMB), predstavuje novú verziu produktu GFI WebMonitor 2009, ktorá je teraz plne kompatibilná s Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG). Firemným zákazníkom využívajúcim TMG, najnovšiu generáciu ISA serveru od Microsoftu, pomáha tento dedikovaný plug-in monitorovať využívanie internetu v organizácii, zaistiť bezpečnejšie prezeranie webu a zvýšiť produktivitu pracovníkov.

GFI WebMonitor 2009, ktorý je možné nasadiť spoločne alebo nezávisle od ISA servera, využíva v súčasnosti niekoľko tisíc zákazníkov. Produkt bol opakovane zvolený čitateľmi ISAServer.org jednotkou na trhu. GFI WebMonitor 2009 poskytuje firmám úplnú kontrolu nad využívaním internetu zamestnancami na pracovisku a okrem internetového monitorovania zaisťuje takisto webovú bezpečnosť. Firemnému manažmentu navyše poskytuje možnosť sledovať brúzdanie používateľov po webe, blokovať prístup k vybraným webovým stránkam na individuálnej i skupinovej úrovni, chrániť proti skrytému sťahovaniu, a blokovať a identifikovať procesy, ktoré na pozadí sťahujú potenciálne škodlivé dáta a neúmerne zaťažujú sieťové zdroje.


 

„Teraz sa vďaka existencii verzií GFI WebMonitor pre ISA Server a TMG a samostatné proxy verzie dostáva k zákazníkom silný nástroj, ktorý možno ľahko nasadiť do akejkoľvek infraštruktúry,“ povedal Martin Říha, obchodný riaditeľ GFI Česká republika a Slovensko. „Výhody špičkového monitorovania webového prístupu sú tak dostupné širokému spektru SMB spoločností, vrátane tých najmenších firiem, ktorým prináša rýchlu návratnosť investície. Nekontrolovaný prístup zamestnancov k webu hrozí podnikom v súčasnej dobe stále väčšími rizikami a s využitím produktu GFI WebMonitor môžu SMB spoločnosti tieto riziká veľmi efektívne minimalizovať.“

 

„GFI WebMonitor je fantastický nástroj pre IT administrátorov a správcov. Najnovší prieskum, ktorý sme vykonali v Spojených štátoch, zistil, že v oblasti monitoringu využívania internetu na pracovisku takmer polovica organizácií zaostáva za svojou konkurenciou. To znamená, že si tieto organizácie plne neuvedomujú riziká vyplývajúce z nekontrolovaného prístupu do internetu a ako jednoducho a si s nízkymi nákladmi možno s týmto problémom poradiť. V žiadnom prípade nejde o sledovanie typu „Big Brother“, ale skôr o to byť včas varovaný a pripravený na možné riziká. Vďaka monitorovaniu získava manažment firmy priamy dohľad nad internetovou aktivitou v spoločnosti,“ povedal Walter Scott, výkonný riaditeľ GFI.

GFI dovoľuje administrátorom riadiť, ktoré internetové stránky môžu používatelia navštíviť a blokovať prístup k webom určitých kategórií, ako sú napr. materiály neprístupné do 18 rokov, on-line hry, osobné e-maily, Peer-2-Peer komunikácia, Facebook, MySpace a ďalšie. Monitorovanie webu navyše uľahčuje pravidelne aktualizovaná, obsiahla databáza poskytujúca zoznam URL a kategorizáciu viac ako 205 miliónov domén.

GFI WebMonitor takisto ponúka prvky webovej bezpečnosti, ktoré umožňujú monitorovať súbory sťahované zamestnancami, blokovať súbory typu MP3 a filmy, a skenovať všetky súbory na prítomnosť vírusov, spywaru a malwaru prostredníctvom kombinácie rôznych antivírusových enginov. GFI WebMonitor znižuje riziká phishingu pomocou blokovania prístupu k podozrivým webovým stránkam s využitím automaticky aktualizovanej databázy phishingových URL. Funkcionality webového monitoringu takisto umožňujú sledovať a blokovať chatovanie a výmenu súborov na Windows Live Meesenger (MSN).

Pre viac informácií o produkte GFI WebMonitor navštívte prosím http://www.gfi.cz/webmonitor.

 

Neprehliadnite: