Kariera.sk s novou video funkciou

Tlačový servis  /  05. 03. 2010, 00:00

Internetový portál Zoznam.sk predstavuje inováciu na online pracovnom portáli Kariera.sk, ktorá pre používateľom poskytuje ďalšiu možnosť, ako si zvýšiť šancu pri hľadaní práce snov.

V súčasnosti je situácia na trhu práce oveľa horšia ako pred rokom, či dvoma. Zmenili sa podmienky, zvýšila sa konkurencia a presadenie znamená zvýrazniť sa. Job portál Kariera.sk preto pripravil novinku, ktorá používateľom poskytuje pridanú hodnotu v podobe videovizitiek. Tie používateľom ponúkajú možnosť zviditeľniť sa v záplave informácií a byť tak krok pred ostatným. Uchádzač o prácu nemusí byť „schovaný“ za uniformným životopisom, ktorý obsahuje základné údaje o vzdelaní a pracovnej praxi. Videovizitka dáva priestor pre prezentáciu toho, čo záujemcu o prácu najviac charakterizuje, napr. na čo je vo svojom živote najviac hrdý, kde sa profesionálne vidí v horizonte troch rokov a pod. Rovnako ako aj životopisy, sú videovizitky určené len zadávateľom pracovných ponúk. Ak si používateľ k svojmu dopytu o pracovné miesto a životopisu pridá aj videovizitku, jeho dopyt je zvýraznený, čím získava ďalšiu výhodu oproti ostatným.

 

 

Na vytvorenie videa je možné použiť dostupné zariadenia, ktorými disponuje takmer každý mobilný telefón s fotoaparátaom alebo prostredníctvom digitálnej videokamery, či kamery v notebooku. Dĺžka videa by nemala presiahnuť 1 – 2 minúty, stačí naozaj veľmi stručné zhodnotenie toho, čím sa používateľ chce odprezentovať. Veľkosť súboru nie je obmedzená, systém na vkladanie videí veľkosť automaticky skonvertuje. Detailný postup vešania videí nájdu používatelia na stránke www.kariera.sk v sekcii Vytvorte si životopis.

 

Spustenie novej funkcionality je sprevádzané reklamnou kampaňou z dielne reklamnej agentúry Istropolitana Ogilvy, ktorá bude realizovaná formou printov, rozhlasových spotov a bannerov. Komunikácia predstavuje videovizitky prostredníctvom súťaže o pracovné miesto pre job portál Kariera.sk. Stačí, ak používatelia súťažnú videovizitku zavesia na microstránku vizitka.kariera.sk a sú v hre o pracovné miesto a ďalšie skvelé ceny. Videovzitky si používatelia môžu prísť osobne vyskúšať dňa 11. – 12. marca 2010 do stánku Kariéra, ktorý nájdu na najväčšom pracovnom veľtrhu – Národné dni Kariéry, v bratislavskom výstavisku Incheba, hala B0.

Neprehliadnite: