HP rozširuje ponuku služieb zameraných na cloud

Tlačový servis  /  02. 03. 2010, 00:00

Spoločnosť HP rozšírila svoje portfólio služieb zameraných na cloud o nové riešenie, ktoré pomôže firmám či štátnym úradom urýchliť zavádzanie cloud infraštruktúr a zlepšiť schopnosť IT oddelení reagovať na požiadavky trhu.

Služba HP Cloud Design Service svojím štruktúrovaným osvedčeným prístupom navrhuje a nasadzuje cloud infraštruktúry, ktoré možno dodať rýchlo a s minimálnym rizikom. Návrhové princípy HP zaručujú, že cloud infraštruktúra bude podporovať aj model hybridného sourcingu, ktorý zahrňuje privátne aj verejné služby cloudu. To firmám umožňuje využívať a dodávať služby podporujúce rôzne pracovné úlohy.

„V dobe zrýchleného presadzovania cloudu potrebujú firmy strategické poradenstvo vo veci návrhu cloud infraštruktúry, ktoré im pomôže čo najlepšie splniť ich ciele,“ povedal Gard Little, manažér výskumu IDC Worldwide Services and Emerging Services Opportunities. „Bez ohľadu na to, akou cestou sa firmy chcú pri zavádzaní cloudu vydať, ponúka HP komplexný súbor služieb, ktoré pokrývajú rôznorodé heterogénne prostredie a pomôžu spoločnostiam získať maximálny praktický prínos.“

Cloud pre každého zákazníka presne na mieru

V rámci služby HP Cloud Design Service sa konzultanti HP najprv snažia pochopiť prevádzkové a technické požiadavky klienta spolu s už uskutočnenými kľúčovými investíciami do IT. Potom HP vytvorí na mieru zákazníkovi návrh cloud infraštruktúry a plán implementácie s odhadmi nákladov a metodickými pokynmi pre nasadenie, testovanie, riadenie prevádzky, správu životného cyklu služby a podporu.

Spoločnosť HP už má na konte rad návrhov veľmi náročných cloud prostredí. Napríklad federálny tím HP spolupracoval s americkým Úradom pre informačné systémy obrany (Defense Information Systems Agency) na návrhu riešení cloud infraštruktúry Rapid Access Computing Environment (RACE), ktorá urýchľuje proces prideľovania počítačových služieb aplikáciám používaným americkou armádou.


 

Služba HP Cloud Design Service ponúka klientom nasledujúce výhody:

  • Všetko, čo potrebujete pre využívanie služieb cloudu. Riešenie HP Reference Architecture for Cloud slúži ako spoločný framework pre všetky nasadenia cloudu a podporuje najrôznejšie marketingové plány zákazníkov, technológie, softvérové prostredia aj požiadavky na cloud služby.

  • Rýchlejšie nasadenie a zmiernenie rizík spojených s implementáciou vďaka podrobnému súpisu materiálov a plánov implementácie. Návrh a plán implementácie berie do úvahy personálne aspekty, procesy, technológiu, odhady nákladov a migráciu pracovných úloh.

  • Obmedzuje drahé technologické redundancie a zároveň pomáha klientom prijímať strategické investičné rozhodnutia. HP používa špičkové plánovacie a analytické nástroje od HP Labs, svoje centrálne výskumné jednotky a osvedčené metodiky vyvinuté pri zásadných implementáciách cloudu. Okrem toho HP interpretuje doporučené postupy Information Technology Infrastructure Library (ITIL) v3, na ktorých základe určuje, ktoré procesy sú medzi službami cloudu spoločné a ktoré majú byť implementované jednotlivo.

  • Využitie predchádzajúcich investícií do technológií HP a iných výrobcov. Vysoko opakovateľné návrhové princípy zaručujú hladkú integráciu technológií konvergovanej infraštruktúry HP, softvéru HP ako aj produktov tretích strán do celkového návrhu cloud infraštruktúry.

„Organizácie všetkých typov sa snažia pochopiť, ako vybudovať bezpečnú a efektívnu cloud infraštruktúru a zároveň splniť svoje obchodné ciele,“ povedal Alan Wilson, viceprezident HP oddelenia Solutions Infrastructure Praktice v divízii Technology Services. „HP má dostatočné skúsenosti, aby dokázala klientom zaistiť, že návrh a implementácia cloud infraštruktúry prinesie očakávané prínosy dnes aj v budúcnosti.“

Služba HP Cloud Design Service je k dispozícii po celom svete a jej cena je určovaná podľa konkrétnych požiadaviek zákazníka. Klientom, ktorí sú ešte v štádiu vzdelávania, stratégie alebo plánovania, ponúka HP seminár HP Cloud Discovery Workshop a službu HP Cloud Roadmap Service.

Portfólio služieb HP pomôže firmám využívať cloud ako zložku širšej stratégie poskytovania IT služieb. HP pristupuje k návrhu cloudu komplexne – ako ho vybudovať, zadovážiť, spravovať a zabezpečiť, ale predovšetkým ako vypracovať solídny, na faktoch založený „business case“ pre rýchle investičné rozhodnutie.

Ďalšie informácie o celom portfóliu HP Cloud Consulting and Infrastructure Services sú k dispozícii na webe www.hp.com/services/cloud.

Neprehliadnite: