Birdz prichádza so skupinami pre mladých

Tlačový servis  /  24. 02. 2010, 00:00

Komunitný portál pre mladých Birdz.sk sprístupnil novú mikrokomunitnú funkciu Skupiny. Zaregistrovaní používatelia, ktorých má Birdz v súčasnosti približne 100-tisíc, si vďaka nej môžu na portáli vytvárať záujmové kluby, fankluby, stránky tried či študijných skupín.

Spustenie novej funkcionality portál podporuje súťažou pre virtuálne triedy a študijné skupiny o týždenný lyžiarsky zájazd pre celú triedu v stredisku SKI Zábava Hruštín na Orave. Počas necelý týždeň trvajúcej testovacej prevádzky, ešte bez motivácie súťažou, spontánne vzniklo 350 skupín.

 

"V skupinách na Birdzi majú všetci členovia rovnocenné postavenie. Majú rovnaké právo postovať stavy, zakladať diskusie, pridávať fotografie či organizovať akcie," vysvetľuje zakladateľ Birdzu Tomáš Abaffy rozdiel oproti funkcii Fanpages na najznámejšiej americkej sociálnej sieti, kde má dominantné postavenie zakladateľ skupiny (často profesionálny či amatérsky marketér) a statusy od bežných členov sa nezobrazujú na hlavnej stránke prihláseného používateľa. Na Birdzi sa členovi zobrazujú všetky aktivity v skupine, ak si nezvolí iné nastavenie.

úvodná stránka sekcie Skupiny: detail skupiny:

 

Nová funkcionalita Birdzu sa bude ďalej rozvíjať. Medzi plánované vylepšenia patria napríklad

uzavreté skupiny s neverejným obsahom a členstvom len na pozvánky. Alebo možnosť meniť dizajn skupinovej stránky s vlastným CSS, tak ako je to tradične možné v profiloch používateľov Birdzu.

 

Birdz.sk aj v konkurencii nadnárodných sociálnych sietí dosahuje vysoké tempo rastu návštevnosti. Podľa nezávislého auditu AIMmonitor v decembri 2009 pritiahol 254-tisíc reálnych používateľov. V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 78 percent. Zavedenie skupinovej funkcionality bolo plánované od začiatku roka 2009, vývoj sa reálne začal v novembri 2009.

Neprehliadnite: