SAP mieri do smartphonov

Tlačový servis  /  24. 02. 2010, 00:00

Aplikácia SAP BusinessObjects Explorer pre vyhľadávanie a analýzu podnikových dát je teraz dostupná exkluzívne aj na iPhone. Prvá mobilná aplikácia z dielne SAP je mobilnou verziou webovskej aplikácie SAP BusinessObjects Explorer, ktorú spoločnosť predstavila v máji minulého roka. Aplikácia je k dispozícii na stiahnutie zadarmo na Apple App Store.

Analytický nástroj z oblasti business intelligence pomôže odhaliť súvislosti a vzťahy v firemných záznamoch. Ovládanie je, podobne ako u webovskej verzie jednoduché. Po zadaní kľúčového slova do prehliadača sa na displeji objavia záznamy v relevantnom kontexte. Stačí niekoľko rýchlych pohybov prstami a displej zobrazí požadované údaje v podobe prehľadných diagramov či grafov. Mobilná verzia softvéru bola navrhnutá špecificky pre pracovníkov obchodu a marketingu. Inovatívny nástroj im ponúka možnosť neustále získavať a sledovať informácie ako napríklad výsledky predaja jednotlivých pobočiek, vývoj v regiónoch, pohyb ziskovosti či výkonnosti jednotlivých divízií a pod.

 

 

 

Napriek tomu, že nezaberie viac ako 491 KB pamäte telefónu, vyhľadávanie v záznamoch je jednoduché a rýchle. Po nastavení prístupu na databázový server mobilná verzia v ničom nezaostáva za „veľkým“ SAP BusinessObjects Explorerom. Umožňuje pracovať s databázami o objeme až trilión záznamov, pričom tieto dáta sú uložené v pracovnej pamäti softvéru SAP NetWeaver Business Warehouse Accelerator. Žiadne iné komponenty z dielne SAP nie sú pre fungovanie aplikácie potrebné.

 

Najmä pracovníci v teréne, ktorí potrebujú rýchlo a flexibilne reagovať, častokrát postrádajú dôveryhodné a relevantné informácie. Prijímanie akýchkoľvek rozhodnutí je v takýchto podmienkach zdĺhavé a nespoľahlivé,“ vysvetľuje Miroslav Komora zo SAP BusinessObjects Division spoločnosti SAP Slovensko. „Mobilné aplikácie akou je SAP BusinessObjects Explorer im však pomôžu zostať v nepretržitom kontakte s presnými a relevantnými dátami a rozhodovanie zrýchlia a skvalitnia,“ uzatvára M. Komora.

 

Neprehliadnite: