Zákazníci Telekomu Austria získajú zdokonalenú IPTV

Tlačový servis  /  17. 02. 2010, 00:00

Telekom Austria, pobočka skupiny Telekom Austria Group pôsobiaca v oblasti pevných sietí, je jedným z najinovatívnejších poskytovateľov IPTV v Európe. Produkt MediaBox tohto operátora prepája TV prijímač, mobilný telefón a PC.

  • Rovnaký obsah na všetkých obrazovkách
  • Ericsson vymení súčasnú IPTV platformu spoločnosti Telekom Austria

 

Toto prepojenie umožní jednoduché vyhľadanie a sprístupnenie na ľubovoľnej obrazovke ľubovoľného súboru s obrázkom, videozáznamom, alebo hudbou, uloženého v počítači. Ericsson (NASDAQ:ERIC) vymení a zdokonalí súčasnú platformu IPTV spoločnosti Telekom Austria a odstráni tak bariéry medzi TV prijímačom a jednotlivými PC a zavedie novú generáciu užívateľského rozhrania.

"Našim zákazníkom v Rakúsku ponúkneme nové vlastnosti, ako je pokročilé grafické užívateľské rozhranie, internetové služby cez TV prijímač, najnovšiu službu video-on-demand a funkcie pre záznam. Týmto radikálne zdokonalíme užívateľský zážitok a udržíme si našu vedúcu pozíciu v oblasti IPTV," hovorí Walter Goldenits, CTO spoločnosti Telekom Austria TA AG.

Roland Nordgren, riaditeľ spoločnosti Ericsson pre Strednú Európu, dodáva: "Počas nasledujúcich piatich rokov sa očakáva globálny rast počtu účastníkov IPTV zo 40 miliónov približne na 120 miliónov. Zavedenie našej platformy IPTV v sieti spoločnosti Telekom Austria je dôkazom konvergencie telekomunikácií, vysielania a internetu a výhod, ktoré z toho vyplynú pre zákazníkov - sprístupnením médií na ľubovoľnej obrazovke."

Okrem primárnej integrácie a poradenských služieb poskytne Ericsson spoločnosti Telekom Austria kompletné riešenie, vrátane jej oceneného IPTV middleware, platformy pre digitálne služby OpenStream pre službu video-on-demand a systém riadenia obsahu WatchPoint, ktorý rieši výzvu týkajúcu sa dopravenia rovnakého obsahu v odlišných formátoch na viaceré zariadenia.

Neprehliadnite: