Nové technológie v ešte lepších úložných nosičoch

Tlačový servis  /  16. 02. 2010, 00:00

Verbatim tohto roku na veľtrhu CeBIT v nemeckom Hannoveri od 2. do 6. marca predstaví svoje neustále sa rozširujúce portfólio produktov. V hale Planet Reseller v stánku č. D26 budete môcť vidieť napríklad externé pevné disky vybavené novým štandardom USB 3.0 spoločne s ďalšími inováciami, ako je prenosný disk Powered eSATA/USB či profesionálne úložné systémy PowerBay NAS a RAID. V oblasti optických úložných nosičov Verbatim posilňuje svoju úlohu technologického lídra implementácií technológie AZO do Blu-ray diskov.

Prenosný kombo disk Powered eSATA/USB s kapacitou 500 GB

Nový prenosný pevný disk od Verbatimu s rozhraním USB 2.0 i eSATA je mimoriadne všestranný. S týmto diskom je možné dáta prenášať cez napájaný port eSATA maximálnou rýchlosťou 3 Gbit/s. Z hľadiska prenosovej rýchlosti je napájané rozhranie eSATA šesťnásobne rýchlejšie než USB 2.0. S predinštalovaným softvérom Nero BackitUp4 môžu zákazníci svoj malý externý disk využívať ako skvelé úložisko na zálohu všetkých dát zo svojho PC alebo notebooku.

 

Špičková rýchlosť s USB 3.0

USB 3.0 predstavuje nový štandard pre externé pevné disky a Verbatim je medzi prvými, kto ho inštaluje do svojho USB disku s kapacitou 1 TB. Prenosové rýchlosti dosahujú až 5 Gbit/s – teda desaťnásobok výkonu USB 2.0. Ďalšou výhodou USB 3.0 je energeticky úsporný režim pre pripojené zariadenia – ten redukuje množstvo spotrebovanej energie, a tým šetrí nielen životné prostredie, ale aj peňaženku používateľa.

 

Úložisko PowerBay RAID/NAS

Nový rad profesionálnych diskov PowerBay od Verbatimu ponúka robustné a bezpečné dátové úložisko pre malé a stredne veľké firmy (SMB). Rad zahŕňa modely PowerBay DataBank 4 Bay NAS Hard Drive, PowerBay DataSafe 4 Bay RAID Hard Drive a PowerBay Removable Hard Drive System (pre jednu diskovú jednotku). Všetky tieto modely používajú systém vymeniteľných HDD, ktorý umožňuje i amatérskym používateľom ľahkú výmenu zásuvky s pevným diskom (s kapacitou 500 GB, 1 TB alebo 2 TB), a to bez nutnosti odpojiť zariadenie od napájania.


 

Medzi vlastnosťami PowerBay DataBank 4 Bay NAS nechýba LAN replikácia na vzdialené zálohovanie dát, rýchle zrkadlenie dát cez eSATA, hardvérové šifrovanie zaisťujúce zabezpečenie dát a RAID 6 na spoľahlivé uchovanie a obnovu dát. Režim RAID 6 umožňuje záchranu dát i v prípade zlyhania druhého disku počas procesu rekonštrukcie parity diskového poľa – čo v režime RAID 5 možné nie je. PowerBay DataSafe 4 Bay RAID podporuje trojicu rozhraní – eSATA na rýchle dátové prenosy, USB 2.0 zaisťujúce širokú kompatibilitu a FireWire 800 na pripojenie k počítačom iMac, Mac Pro a MacBook. Predinštalovaný softvér Acronis sa stará o pravidelné zálohovanie všetkých dát, čím vhodne dopĺňa rad profesionálnych diskov PowerBay.

 

Blu-ray – AZO

S Blu-ray nosičom 2x BD-R LTH Type, ktorý ako prvý Blu-ray disk na svete používa technológiu AZO, Verbatim potvrdzuje svoje technologické prvenstvo v oblasti optických úložných diskov. Technológia AZO, ktorá bola vyvinutá materskou spoločnosťou Mitsubishi Kagaku Media a je založená na záznamovej vrstve úspešne používanej pri CD-R a DVD-R diskoch Verbatim, prináša väčšiu spoľahlivosť, stabilitu a dlhovekosť uložených dát. Blu-ray disk má potlačiteľný povrch a obsahuje špeciálnu ochrannú vrstvu, ktorá chráni disk pred škrabancami, odtlačkami prstov i prachom, a tým pomáha vyhnúť sa chybám počas zápisu či prehrávania dát. Produkt bude možné dostať v obchodoch v balení po 10 kusoch od marca.


 

„V segmente CD-R a DVD-R diskov sme globálnym lídrom na trhu už mnoho rokov. Bohaté skúsenosti, ktoré sme získali vývojom úspešných optických úložných nosičov, teraz využívame v našom novom Blu-ray disku vybavenom technológiou AZO a sme prví na svete, kto s touto inováciou prichádza na trh. Pomocou našich technologických znalostí chceme prispieť do každého sektora a s novým rozhraním USB 3.0 robíme obrovský krok do budúcnosti,“ vysvetľuje Rüdiger Theobald, EUMEA Marketing and Business Development Manager.

Neprehliadnite: