V čínskom Novom roku môže padnúť svetový rekord v počte textových správ

Tlačový servis  /  12. 02. 2010, 00:00

Krátka textová správa sa stala obľúbeným spôsobom, akým sa priatelia a rodiny kontaktujú počas sviatkov. Len v samotnom Švédsku bolo v rámci jednej siete odoslaných 32 miliónov SMS počas sviatku Nového roka 2009-10, čo zodpovedá deviatim SMS na jedného účastníka siete. Odborníci predpovedajú, že počas čínskeho Nového roka, dňa 14. februára, bude odoslaných 19 miliárd SMS.

 

  • Na čínsky Nový rok bolo v uplynulom roku odoslaných 18 miliárd SMS

  • Nároky na sieť narastajú

  • Zákazníci očakávajú dokonalú prevádzku siete

Ďalší rekord bol zlomený počas vysielania programu American Idol v Spojených štátoch v roku 2009, kedy bolo odoslaných 178 miliónov SMS.

Podľa spoločnosti Gartner sa očakáva, že v roku 2010 dosiahne počet SMS celosvetovo 2,3 trilióna.

Údržba a podpora siete je v čase špičky nanajvýš dôležitá a SMS je komplikovaná v tom, že krátka správa musí prejsť rôznymi sieťami a zahŕňa účtovacie a spoplatňovacie systémy viacerých operátorov a najrôznejšie typy mobilných telefónov.

Ericsson poskytuje podporu sietí, ktoré slúžia vyše 2 miliardám ľudí. Eva Elmstedt, riaditeľka oddelenia zákazníckej podpory spoločnosti Ericsson, k tomu hovorí: "Trvalé pripojenie našich telefónov, počítačov a ďalších zariadení sa považuje za základnú ľudskú potrebu."

Neprehliadnite: