Dvaja regionálni riaditelia posilnili tím vrcholových riadiacich pracovníkov

Tlačový servis  /  12. 02. 2010, 00:00

Hans Vestberg, prezident a CEO spoločnosti Ericsson (NASDAQ:ERIC) vymenoval dvoch regionálnych riaditeľov ako členov tímu vrcholových riadiacich pracovníkov. Títo zastupujú najväčšie trhy spoločnosti Ericsson, menovite Severnú Ameriku a Čínu a severovýchodnú Áziu.

  • Mats H Olson, riaditeľ pre Čínu a severovýchodnú Áziu
  • Angel Ruiz, riaditeľ pre Severnú Ameriku
  • Reorganizácia regionálnej štruktúry - z 23 trhových segmentov na 10 regiónov

 

Hans Vestberg uviedol: "Angel a Mats napomáhali pri ďalšom raste našich podielov na trhu v Severej Amerike a Číne. Tím vrcholových riadiacich pracovníkov významne dopĺňajú  hĺbkovými znalosťami zákazníkov a trhu. Som presvedčený, že disponujeme najsilnejším tímom vedúcich pracovníkov v danom priemyselnom odvetví a že spoločnosť Ericsson bude silným hráčom aj v tomto novom desaťročí."

Mats H Olson začal svoju kariéru v spoločnosti Ericsson v roku 1982. V roku 1984 bol preložený do Ázie, kde založil pobočky vo vlastníctve Ericssonu v Hong Kongu, Pekingu a Indonézii. Počas svojej kariéry v Ázii bol Mats prezidentom prevádzok spoločnosti Ericsson v Tchaj-wane, Indonézii a Malajzii. V roku 2004 bol vymenovaný za prezidenta spoločnosti Ericsson Greater China s celkovou zodpovednosťou za vnútrozemie Číny /Mainland China/, Hong Kong, Macao a Tchaj-wan, pričom stál v čele regionálneho tímu v počte vyše 9 000 zamestnancov. Mats H Olson sa narodil v roku 1954 a je držiteľom akademického titulu Master of Business Administration /magister obchodnej administrácie/ Ekonomickej Univerzity v Štokholme.

Angel Ruiz sa stal členom spoločnosti Ericsson v roku 1990 a zastával v spoločnosti najrôznejšie manažérske funkcie a funkcie v oblasti odbytu, vrátane vedúceho globálnych účtovných tímov pre Cingular/SBS/BellSouth (v súčasnosti AT&T). Taktiež bol zainteresovaný na projektovom a produktovom manažmente a pracoval v rámci úloh súvisiacich so zákazníckou podporou v Mexiku, Venezuele a vo Švédsku. Predtým než sa stal členom spoločnosti Ericsson, Angel Ruiz vykonával rôzne funkcie v spoločnostiach Sprint, AT&T a Bell Atlantic. V roku 2001 bol vymenovaný za prezidenta Ericsson North America. Spoločnosť Ericsson má v Severnej Amerike 14 000 zamestnancov, po akvizícii prevádzok CDMA a LTE spoločnosti Nortel a uzavretí servisnej zmluvy so spoločnosťou Sprint. Angel Ruiz sa narodil v roku 1956 a je držiteľom bakalárskeho titulu v oblasti elektrotechniky získaného na University of Central Florida a magisterského titulu v oblasti manažmentu a informačných systémov, ktorý získal na John Hopkins University.


 

Tím vrcholových riadiacich pracovníkov spoločnosti Ericsson má s okamžitou účinnosťou nasledovné zloženie:


 

NOVÉ REGIÓNY A ICH RIADITELIA

Hans Vestberg hovorí: "Znížením počtu trhových segmentov a vytvorením regiónov sa budeme viac zameriavať na zákazníkov a tým umožníme silnejšie regionálne a v konečnom dôsledku i globálne stratégie. Na týchto pozíciách sme zabezpečili tie najlepšie kvalifikácie s dobrými výsledkami pri vytváraní kultúry, ktorá kladie zákazníka na prvé miesto. Naše nové regióny budú kľúčové pokiaľ ide o stimuláciu flexibility, rýchlosti a inovácie v rámci našej obchodnej činnosti."


 

Nové regionálna štruktúra nadobúda účinnosť od 1. apríla. Nasleduje 10 regiónov s ich príslušnými riaditeľmi:

  • Západná a Stredná Európa, Anders Runevad, v súčasnosti riaditeľ odbytu spoločnosti Sony Ericsson

  • Severná Amerika, Angel Ruiz, v súčasnosti v rovnakej funkcii

  • Latinská Amerika, Sergio Quiroga da Cunha, v súčasnosti riaditeľ trhového segmentu Južná Amerika

  • oblasť Stredozemného mora, Nunzio Mirtillo, v súčasnosti riaditeľ obchodnej prevádzky v rámci trhového segmentu Juhovýchodná Európa

  • Severná Európa a Stredná Ázia, Mats Granryd, v súčasnosti riaditeľ trhového segmentu Severozápadná Európa

  • Stredný Východ, Anders Lindblad, v súčasnosti riaditeľ trhového segmentu Turecko a Izrael

  • Subsaharská Afrika, Lars Lindén, v súčasnosti v rovnakej funkcii

  • India, Gowton Achaibar, v súčasnosti riaditeľ trhového segmentu India a Srí Lanka

  • Juhovýchodná Ázia a Oceánia, Arun Bansal, v súčasnosti country manažér Ericsson Indonesia

  • Čína a Severovýchodná Ázia, Mats H Olsson, v súčasnosti riaditeľ trhového segmentu Greater China /Veľká Čína/.


 

Externé účtovníctvo s jeho regionálnym členením nebude touto reorganizáciou dotknuté.

Neprehliadnite: