Netviewer Meet – ovládame PC diaľkovo

Marek Poleč  /  22. 02. 2010, 09:23

V našom článku si predstavíme bezplatný program určený na diaľkové ovládanie a správu vášho PC. Vďaka nemu vám môžu vaši príbuzný, priatelia či známi (až do 4 osôb) pomôcť pri riešení PC problémov na diaľku a nielen to.

V rámci programu Netviewer Meet existujú dve aplikácie. Jedna je určená pre ľudí ktorý vám chcú pomôcť, druhá pre osoby hľadajúce pomoc. Obe verzie sú obsiahnuté v archíve samotného programu. On-line konferencie sa môžu zúčastniť max. 4 osoby (jeden moderátor, traja žiadatelia o pomoc) súčasne. Spustenie a ovládanie je hračkou. Nič netreba inštalovať, softvér sa spúšťa jediným kliknutým na súbor s príponou .exe. Program sa prispôsobí rýchlosti vášho internetového pripojenia a dokonca funguje aj v prípade ISDN pripojenia. V prípade potreby možno Netviewer nainštalovať aj ako aplikáciu, alebo Plug-in (napr. do MS Office). V takom prípade je Netviewer možné spúšťať oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie.

Softvér spojí vaše PC s odborníkom, pričom je potrebné vysokorýchlostné pripojenie na internet. Okrem obrazu na vašom monitore sa neprenášajú žiadne dáta, nemožno pristupovať k obsahu vášho pevného disku, ani prenášať na váš počítač akékoľvek dáta. Údaje o obraze vašej obrazovky sa nikde nezaznamenávajú. Zdieľané je iba to, čo povolíte v okne programu. V reálnom čase pritom vidíte, čo sa na vašom monitore deje. Program Netviewer Meet sa ponúka pre súkromné účely zadarmo a možno ho využívať nielen v prípade, že potrebujete s niečím pomôcť. Perfektne sa hodí aj na spoločné zdieľanie a posudzovanie fotografií, internetových stránok, k organizácii rodinných osláv, alebo na spoločné štúdium žiakov a študentov. Možno ho stiahnuť zo stránok firmy netviewer.net.
 

Zdroj: Bild.de

Neprehliadnite: