Novinky slovenského leteckého dopravcu

Tlačový servis  /  05. 02. 2010, 00:00

Spoločnosť Danube Wings zhodnotila prvý rok svojej činnosti pozitívne. Uskutočnila 3 192 letov s troma lietadlami ATR-72 a nalietala viac ako 4 110 letových hodín. Okrem vykonávania pravidelnej dopravy, spoločnosť zaznamenala výrazne rastúci záujem o využitie flotily lietadiel ATR -72 aj na trhu charterovej dopravy. Spoločnosť upravuje letový poriadok a postupne už otvára predaj letných destinácií.

Od decembra 2009 prevádzkuje spoločnosť Danube Wings v spolupráci s Českými aerolíniami aj lietadlo typu Boeing 737-400 na pravidelných ako i charterových linkách. Charterové lety boli po minulé roky realizované veľkými lietadlami s kapacitou nad 150 miest. Cestovné kancelárie však v súčasnosti čoraz viac prejavujú záujem o lietadlá s nižšou kapacitou a lietadlá typu ATR-72, s kapacitou 70 miest, sú ideálne.

 

 

Už od 1. februára 2010 spoločnosť Danube Wings upravuje letový poriadok. Voľnú kapacitu poskytuje na charerovú dopravu. Od februára otvára aj predaj leteniek do letných destinácií a to Chorvátska a Talianska.

 

V rámci optimalizácie letového poriadku spoločnosť ukončila 31. Januára letecké spojenie na trase Bratislava Menchester - Bratislava a Poprad/Tatry - Bazilej. Linka Poprad/Tatry - Brusel bude v predaji do 11. Februára. Linka Poprad/Tatry- Manchester ostáva v platnosti s upraveným letovým poriadkom do 24.2.2010.

 

Veľmi populárne letecké spojenia zo Slovenska do obľúbených destinácií slovenských turistov zostávajú otvorené aj v nadchádzajúcej letnej sezóne. Z Bratislavy sa cestujúci spoločnosťou Danube Wings dostanú letecky do krajiny tisícich ostrovov Chorvátska a to do Zadaru, Splitu a pôvabného sicílskeho mesta Catania. Z Košíc môžu cestujúci využiť spojenie s chorvátskou Rijekou.

 

Novou ponukou pre cestujúcich je otvorenie vyhľadávaných turistických destinácií. Danube Wings prinesie nové letecké spojenie z Bazileja k sladkovodnému jazeru Balaton a v taliansku spojí „špičku talianskej čižmy“ s regiónom Emilia-Romagna v severnom Taliansku, na linke Bologna–Reggio Calabria.

Neprehliadnite: