Výsledky IT školiaceho strediska GOPAS SR za rok 2009

Tlačový servis  /  02. 02. 2010, 00:00

IT školiace stredisko GOPAS SR, ktoré je najväčšou počítačovou školou na Slovensku, oznámilo výsledky za rok 2009. V roku 2009 prešlo kurzami výpočtovej techniky v priestoroch bratislavskej počítačovej školy skoro 5.000 účastníkov. Od začiatku pôsobenia spoločnosti GOPAS SR na Slovensku v roku 2004 to bolo viac ako 20.000 účastníkov kurzov.

- Firemní užívatelia mali najväčší záujem o kurzy Microsoft Excel 2003

 

- IT špecialisti o kurzy správy databázy Microsoft SQL Server 2008

- Certifikovaní zamestnanci sú viac produktívni, pracujú lepšie a rýchlejšie

Najnavštevovanejšími kurzami v roku 2009 pre užívateľov boli kurzy praktického využitia tabuľkového editora Microsoft Excel 2003, kurzy kompletnej IT gramotnosti v rámci medzinárodného projektu European Computer Driving Licence (ECDL),. Medzi najpopulárnejšie kurzy pre IT špecialistov patrili kurzy určené pre databázových administrátorov, ktorí sa chcú naučiť spravovať databázy v Microsoft SQL Server 2008, ďalej kurz Microsoft Exchange Server 2007 a kurz ITIL Foundation V3, ktorý poskytuje ucelený úvod do problematiky riadenia životného cyklu IT služieb so zameraním sa na najlepšie praktiky.

IT školiace stredisko GOPAS SR zahájilo činnosť na Slovensku v roku 2004 ako dcérska spoločnosť českej Počítačovej školy GOPAS. Školiace stredisko GOPAS SR ponúka záujemcom 1400 kurzov, ktoré je možné absolvovať aj v anglickom jazyku. Má 11 interných zamestnancov a okolo 150 stálych externých konzultantov a lektorov v Čechách a na Slovensku. V bratislavskom školiacom stredisku prebiehajú kurzy v 11 učebniach vybavených modernou výpočtovou technikou s dennou kapacitou 106 miest. Celkovo vie GOPAS ponúknuť dennú kapacitu takmer 400 miest. Okrem IT vzdelávania má každý záujemca možnosť overiť svoje odborné znalosti zložením skúšky v autorizovanom testovacom centre Prometric a Pearson VUE, ktorou získa celosvetovo platné certifikáty.

„Rok 2009 bol i pre nás tak ako pre celý trh IT a ekonomiku všeobecne zložitejší ako rok 2008. Slovenské firmy triezvejšie zvažovali investície do vzdelávania svojich zamestnancov. Napriek tomu sme radi, že sa v tomto období rozhodli práve pre naše IT školiace stredisko,“ hovorí Andrea Horáčková, riaditeľka GOPAS SR, a dodáva: „I v takto obtiažnom období sa nám však podarilo jednoznačne si potvrdiť našu pozíciu lídra slovenského trhu IT vzdelávania a v niektorých oblastiach, ako napríklad v kurzoch Microsoft Office alebo Grafiky a Designu, sme zaznamenali oproti roku 2008 nárast počtu účastníkov. Okrem toho sme opäť rozšírili naše portfólio kurzov o zaujímavé novinky.“

„Vzdelávanie je a bude aj naďalej kľúčovým faktorom pre fungovanie a rast firiem. Mnohé spoločnosti pochopili, že investície do vzdelávania svojich zamestnancov prinášajú v dlhodobom horizonte zlepšenie produktivity ich práce, redukciu vonkajších nákladov a certifikovaný zamestnanci skrátka pracujú  výkonnejšie. Veríme,že rok 2010 bude úspešným rokom. Našim cieľom je a bude nielen upevnenie si našej pozície lídra na trhu IT vzdelávania, ale aj rast trhového podielu. Nároky klientov z roka na rok rastú a my sme pripravení im vyhovieť,“ uzatvára Andrea Horáčková.

 

Špeciálne ponuky GOPAS SR

 

 

Garancia získaných vedomostí

 

Spoločnosť GOPAS SR poskytuje všetkým svojim zákazníkom zaujímavú novú službu, ktorá je v odvetví počítačového vzdelávania na Slovensku jedinečným unikátom. Prostredníctvom tejto služby sa totiž GOPAS SR rozhodol garantovať všetkým svojim zákazníkom maximálne možné využitie finančných prostriedkov vynaložených na počítačové vzdelávanie. Garancia získaných vedomostí je určená pre všetkých absolventov otvorených kurzov GOPAS SR, usporadúvaných v interných priestoroch školiaceho strediska v Bratislave. Jej princíp spočíva v možnosti zopakovať si absolvovaný kurz ešte raz, a to celkom zdarma.

 

50% zľava na IT školenia pre nezamestnaných

 

IT školiace stredisko GOPAS SR poskytuje nezamestnaným 50% zľavu na všetky školenia v oblasti informačných technológií. Zľava sa týka ceny školenia bez príručky. Nárok na zľavu majú všetci nezamestnaní, ktorí sa preukážu dokladom o evidencii na úrade práce.

 

Partnerský program 2010

Partnerský program je program poskytujúci stálym klientom spoločnosti GOPAS SR širokú ponuku garantovaných navýšených zliav a ďalšie doplňujúce balíky výhod. Ponúkaná garancia je poskytovaná vždy na daný kalendárny rok a po ďalšom roku je možné navýšenie poskytnutých benefitov na základe intenzity spolupráce.

Výhody partnerského programu:

  • Garancia stálej partnerskej zľavy

  • Pravidelné prázdninové navýšenie zľavy

  • Zdarma zapožičanie kompletnej e-Learningovej knižnice

  • Zdarma inštalácia týchto kurzov na váš intranet alebo do vášho LMS

  • Zľava na 1.kurz v našej mobilnej miestnosti

  • Zdarma jeden užívateľský kurz pre jednu osobu z vašej firmy

  • Zdarma prístup do nášho testovacieho systému pre jednu osobu.


GOC kurzy

IT školiace stredisko GOPAS SR vytvára v spolupráci s lektorským tímom množstvo vlastných kurzov, ktoré dopĺňajú ponuku kurzov, ktoré GOPAS SR preberá od tretích strán (Microsoft MOC kurzy a pod.)

Vlastné kurzy tvoria väčšie množstvo z ponuky kurzov v oblastiach Microsoft Office, Internet pre užívateľov, Grafika a multimédiá, Microsoft Sales & Licensing, SAM, Java, Unix a Linux a ďalších.

Jedinečné sú tiež GOPAS SR kurzy v oblastiach Microsoft Server Systems a Microsoft Development, ktoré predstavujú absolútnu špičku vo svojom odbore a väčšinou ide o vysoko odborné a špecializované kurzy určené pre skúsených IT profesionálov a vývojárov.


 

Akcie GOPAS SR v roku 2009

Medzi najvýznamnejšie akcie organizované spoločnosťou GOPAS SR, a.s. za rok 2009 patrili konferencie SHOWIT a GOPAS DEVELOPER DAYS.

V rámci trojdňovej konferencie SHOWIT 2009 boli na Slovensku oficiálne predstavené produkty Windows 7, Windows Server 2008 R2 a Exchange Server 2010. V 15 unikátnych prednáškových blokoch získalo takmer 200 účastníkov jasnú predstavu o technologických inováciách a dôvodoch pre upgrade, vrátane informácií o licencovaní. Špičkoví lektori tu predstavili najnovšie verzie produktov formou praktických ukážok vychádzajúcich z reálnych praktických scenárov. Účastníci si mohli prakticky odskúšať získané teoretické znalosti formou Hands-On-Lab v učebniach GOPASu a zapojiť sa do diskusných fór na odborné témy.

 

V novembri 2009 GOPAS usporiadal jedinečnú sériu konferencií v Čechách a na Slovensku GOPAS DEVELOPER DAYS 2009. Tieto konferencie boli určené pre vývojárov, ktorí pracujú na platforme Microsoft .NET. V rámci konferencie boli predstavené novinky .NET Framework 4.0, ASP .NET 4.0 a ADO .NET Entity Framework.

 

 

Neprehliadnite: