Užívatelia GFI MAX môžu teraz monitorovať aj linuxové systémy

Tlačový servis  /  25. 01. 2010, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ počítačovej infraštruktúry pre malé a stredne veľké spoločnosti (SMB), oznámila, že užívatelia riešení GFI MAX (s novým názvom GFI MAX RemoteManagement) môžu teraz monitorovať tiež systémy bežiace na Linuxe.

Poskytovatelia riadených služieb, VAR distributéri a firmy poskytujúce IT podporu môžu novo prostredníctvom monitorovania a správy linuxových systémov rozšíriť ponuku svojich služieb a zvýšiť svoj obrat. Ponuka sledovania linuxových systémov umožní týmto subjektom nahradiť terajšie zložitejšie a nákladnejšie systémy na monitorovanie využívané na správu linuxových systémov pri zachovaní všetkých prínosov, ktoré ponúkajú systémy na konsolidovanú správu a monitoring.

 

V minulom roku sme boli svedkami nárastu popularity linuxových systémov na trhu malých a stredne veľkých spoločností (SMB) v súlade s tým, ako táto technológia postupne dozrela a bola preverená na trhu veľkých podnikov. Preto dnes naši zákazníci vyžadujú rovnakú funkcionalitu, kontrolu, efektivitu a automatizáciu, na akú sú zvyknutí u systémov Windows, ak pre ich kritické linuxové systémy,“ povedal Dr. Alistair Forbes, technický riaditeľ pre riešenia GFI MAX.

Investovali sme do vývojového programu rozšírenia funkcionality GFI MAX RemoteManagement o podporu Linuxu a prvým výsledkom je séria preddefinovaných SNMP testov s cieľom monitorovať kľúčové parametre linuxových systémov, ako sú procesory, pamäť, miesto na disku a procesy. Budeme pokračovať v ďalšom vývoji aj počas prvej polovice roku 2010 v oblasti plného linuxového agenta. Ten nám umožní poskytnúť hlbšiu a komplexnejšiu podporu linuxových systémov. Popri tom budeme spolupracovať s našimi zákazníkmi na vytvorení súboru funkcionalít, ktoré budú potom ponúkané celému trhu,“ dodal A. Forbes.

Monitorovanie linuxových systémov znamená pre poskytovateľov riadených služieb možnosť uceleného pohľadu na infraštruktúru zákazníkov – ako na systémy Windows, tak aj na ostatné systémy (Linux/Mac). S využitím intuitívneho riadiaceho panelu GFI MAX môžu užívatelia rozšíriť monitorovanie o linuxové záťažové testy, procesy, CPU, disky, pamäte a ďalšie sledované zariadenia.


 

Neprehliadnite: