3 Scandinavia na prvom mieste s najrýchlejšou 3G sieťou na svete

Tlačový servis  /  21. 01. 2010, 00:00

Dánski a švédski zákazníci sa môžu tešiť na štyrikrát rýchlejšie mobilné širokopásmové služby, pretože rýchlosť siete operátora 3 sa zvýši z 21Mbps na 84Mbps. Tento obrovský nárast v rýchlosti umožní ľahko využívať internetové aplikácie, akými sú napr. sociálne siete, online hry a videokonferencie.

Aby sa dosiahlo výrazné zlepšenie pokrytia, upgrade sa doplní o novú 900 MHz-ovú sieť, vôbec prvú svojho druhu vo Švédsku. Jej dodanie a podporu zabezpečuje Ericsson (NASDAQ:ERIC).

Peder Ramel, CEO 3 Scandinavia, povedal: „Sme prví, ktorí spustili turbo 3G v severskom regióne, a teraz sme prví, ktorí sa púšťajú do realizácie najrýchlejšieho 3G na svete. Naši škandinávski zákazníci sú vyspelí užívatelia s vysokými nárokmi na mobilné širokopásmové služby. Ericsson pracuje na tvorbe našej siete, aby sme tieto požiadavky mohli splniť a poskytnúť našim zákazníkom skutočné pripojenie, či už sú v kancelárii vo veľkomeste, alebo vo vidieckej chalupe.“

Mikael Bäckström, Riaditeľ Market Unit Nordic and Baltics spoločnosti Ericsson, dodáva: „Je to úžasná príležitosť, že môžeme poskytnúť firme 3 a jej užívateľom vo Švédsku a Dánsku našu vysokokvalitnú technológiu a služby. Dôvera, ktorú 3 preukazuje nám a našim produktom, je výsledkom našej orientácie na cieľ byť dlhodobým partnerom a prispieť k snahám spoločnosti 3 poskytovať vysokorýchlostné mobilné širokopásmové služby v Škandinávii.“

Trojročný kontrakt medzi spoločnosťami Ericsson a 3 sa týka zvýšenia kapacity existujúcej 3G siete HSPA Evolution zo 42Mbps na 84Mbps ako aj novej WCDMA/HSPA rádiovej prístupovej siete vo frekvenčnom pásme 900MHz. Navyše Ericsson poskytne optický a mikrovlnný backhaul na IP základe, ako aj podporné služby. Realizácia začne v prvej štvrtine roka 2010.

 

Neprehliadnite: