Apple sa spája s Microsoftom proti Google

Marek Poleč  /  23. 01. 2010, 17:49

Apple sa očividne spája so svojim rivalom, spoločnosťou Microsoft, aby spolu bojovali proti spoločnosti Google. Vyplýva to z najnovších mediálnych správ časopisu BusinessWeek uverejnených v stredu.

Apple plánuje spojenectvo so spoločnosťou Microsoft, proti špecialistovi na vyhľadávanie spoločnosti Google. Inými slovami Apple jedná o možnosti nahradenia vyhľadávania od Google na svojom produkte iPhone za vyhľadávanie Bing od spoločnosti Microsoft. Rozhovory trvajú niekoľko týždňov uvádza časopis, pričom sa odvoláva na dve zasvätené osoby. Obe strany, ako Apple tak aj Microsoft to však zatiaľ nekomentovali.

Rivalita medzi Apple a Google sa zhoršuje čoraz väčšmi. Najmä na mobilnom trhu, kde ešte v minulosti boli tieto spoločnosti vždy partnermi. Google CEO Eric Schmidt, napríklad sedel do konca roka 2009 v dozornej rade spoločnosti Apple. Medzitým však Google vstúpil na trh so svojím prvým smartfónom Nexus One, ktorý priamo konkuruje smartfónu iPhone od spoločnosti Apple. V strede roku 2009 Apple mimochodom prevzal v tichosti aj konkurenta Google Maps, tzv. Placebase, čo je alternatíva Google Maps na telefónoch iPhone.

S Microsoftom je Apple po celé desaťročia v kultivovanom súboji. V súčasných rokovaniach ide o to, či bude vyhľadávač od Microsoftu – Bing predinštalovaný a preferovaný na telefónoch iPhone. V prípade, že by užívateľ radšej siahol po vyhľadávaní od spoločnosti Google, musel by tak spraviť až zásahom do nastavení telefónu. Rýchle výsledky rokovaní pozorovatelia neočakávajú.

Zdroj: Bild.de

Neprehliadnite: