IPTV Magio sa dočká nového firmvéru, informácie k problémom s HD balíkom

Martin Tomšík  /  22. 01. 2010, 10:11

Prinášame vám informácie k IPTV službe Magio TV od spoločnosti Slovak Telekom. V článku nájdete približný dátum uvedenia novej verzie firmvéru od Microsoftu a podrobnosti k nemu. Operátora sme sa spýtali aj na problémy s nasadením nových kanálov.

Na nedávnej výstave CES 2010 v Las Vegas bol Microsoftom predstavený nový Mediaroom 2.0 , staršiu verziu využíva vo svojich Magio Boxoch aj slovenský T-Com. Softvér je v zariadeniach určených pre IPTV, satelitné Magio využíva aplikáciu, ktorá beží pod Linuxom. Len v krátkosti môžeme spomenúť, že Microsoft novou verziou prináša televíziu do mobilu, počítača a Xboxu 360, samozrejme, nechýba nutné prepojenie so STB. 

Od Tomáša Palovského zo Slovak Telekomu sme sa dozvedeli, že operátor vo svojej sieti používa Mediaroom 1.2. "V súčasnosti pripravujeme nasadenie novšej verzie, ale nepôjde 2.0 ", dodáva. 

Internetom sa šíria aj informácie, ktoré hovoria o nasadení nového Microsoft Mediaroomu už vo februári 2010. Nám sa podarilo zistiť aspoň približný dátum uvedenia nového firmvéru. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o jún 2010, kedy by mala byť nasadená zostava 1.6. Bližšie informácie o novinkách a vylepšeniach sa budete môcť dozvedieť počas priebehu testovania nového firmvéru, operátora sa na danú problematiku spýtame pred spomínaným dátumom a prinesieme vám samozrejme jeho odpoveď.

O zmenách v Mediaroome 1.6 môžeme zatiaľ len snívať. Ak chcete aby vaše sny boli presnejšie, navštívte blog spoločnosti T-Home, ktorý je po nemecky. Na tejto stránke sú dostupné informácie o konkrétnom softvéri, pozrite si informácie k zostave 1.6.25035.2 či 1.6.25281.6 . Z informácií sa dozvedáme o zvyšovaní stability, upravovaní kategórií, zmene vzhľadu, lepšom vyhľadávaní a iných vylepšeniach.

Množstvo zákazníkov, ktorí si objednali HD balík po metalickom alebo optickom Magiu, sa sťažovalo na nedostupnosť niektorých platených kanálov. Pre upresnenie: T-Com nasadil nové kanály ako aj programové balíky 18.1.2010. Konkrétne bol najväčším problémom kanál Discovery Channel v HD kvalite, ktorý sa nachádza v balíčku HD aj Dokumentárny premium. V druhom spomínanom fungoval správne, predplatiteľom HD balíčka nešiel. Problémy však mohli nastať aj s ostatnými televíziami. Stanovisko Slovak Telekomu: "Išlo o technický problém neskoršej aktivácie kanálov zo strany dodávateľa, ktorý bol v stredu odstránený. Všetky kanály sa už zobrazujú správne ."

 

Zdroje: Microsoft, T-Com a T-Home

Neprehliadnite: