Bánov získal internet cez sieť miestnej káblovky

Tlačový servis  /  20. 01. 2010, 00:00

Obec Bánov, nachádzajúca sa medzi mestami Nové Zámky a Šurany, je ďalšou z lokalít na Slovensku, ktorá využila svoje koaxiálne káblové vedenia na spustenie internetových služieb. Vysokorýchlostný prenos internetu tu umožnia aktívne zariadenia, ktorými Slovanet rozširuje možnosti existujúcej siete káblovej televízie.

Slovanet zavádza ako jediný v tejto lokalite vysokorýchlostný internet po kábli, keďže Bánov doteraz nemal žiadne pevné pripojenie na internet,“ uviedol Ivan Mikuláš, projektový manažér Slovanetu. Plánovaná výška investícií projektu predstavuje 18 tisíc eur. V prvej fáze spustil telekomunikačný operátor prevádzku v časti Kolónia a postupne ju rozšíri na celú miestnu sieť káblovej televízie.

 

Obec Bánov je vlastníkom spoločnosti Káblová televízia - Bánov, ktorá už niekoľko rokov prevádzkuje káblovú televíziu. Svoju programovú ponuku poskytuje 700 miestnym domácnostiam. „Spolupráca so spoločnosťou Slovanet bola od začiatku korektná a ponúknutý projekt pre obec výhodný. Sme radi, že zásluhou Slovanetu sa kvalitný internet stane bežnou a každodennou súčasťou domácností a života Bánovčanov,“ skonštatovala starostka obce Helena Juríková. Obyvatelia si môžu vybrať zo štyroch internetových programov, ktorých rýchlosť dosahuje až 4 Mbit/s.

 

Objednávky na služby prijíma Slovanet už od všetkých domácností s prípojkou káblovej televízie. Bližšie informácie sú k dispozícii na webstránke: www.slovanet.sk/banov.

Neprehliadnite: