Operačný systém SUSE Moblin v netbooku MSI poskytuje používateľom väčšiu mobilitu a flexibilitu

Tlačový servis  /  19. 01. 2010, 00:00

Ako odpoveď na rastúci dopyt po ľahkých mobilných netbookoch, spoločnosti MSI a Novell oznámili, že už čoskoro bude dostupný operačný systém SUSE ® Moblin predinštalovaný na netbooku MSI U135. V nadväznosti na nedávne spustenie Moblin ™ verzie 2.1, je tento softvér dodávaný ako OEM (je prvým míľnikom original equipment manufacturer). MSI dodáva zákazníkom netbook s plnou podporou procesora Intel ® Atom, ktorý bude pracovať na technológii založenej na systéme Moblin.

Zákazníci dnes hľadajú zariadenia, ktoré im poskytnú mobilnosť a flexibilitu,“ povedal Sam Chern, riaditeľ Global Marketing u MSI. „MSI netbooky v kombinácii so systémom SUSE Moblin poskytujú inovatívne rozhranie a komplexné možnosti výpočtovej techniky a tiež aj cenovo výhodné riešenia, ktoré naši zákazníci hľadajú na týchto nových zariadeniach."

MSI netbook, ktorý bol navrhnutý pre zákazníka a podnik, ponúka bohaté možnosti práce na internete s integrovaným možnosťami e-mailu, multimédií a možnosťami prezerania web stránok. MSI U135 netbook, ktorý je vytvorený na základe posledných inovácií z komunity open source a posilnený spoločnosťami Novell a Intel, poskytuje zákazníkom takmer každodenné výpočtové možnosti s dlhou životnosťou batérie a zabudovanou nízkou spotrebou energie.

 

Projekt Moblin má potenciál stať sa dostupnou a všeobecne využívanou počítačovou platformou,“ povedal Ram Peddibhotla, riaditeľ Open Source, Intel Software and Services Group. „Pracovali sme v tesnej spolupráci so spoločnosťou Novell, aby sme pre netbook vylepšili súčasnú verziu 2.1 systému Moblin. Sme radi, že vidíme, ako spoločnosti MSI a Novell obsiahli technológiu, pričom prispeli k jej rozvoju a predstavili ju s plnou podporou zákazníkom.“

 

Markus Rex, generálny riaditeľ Novell Open Platform Solutions, povedal: „Novell sa teší, že môže pracovať so spoločnosťou MSI, predajcom leasingu hardvéru, aby pre zákazníka urobili zo systému SUSE Moblin možnosť pre Linux notebook jednoduchú pre používateľa. Máme najkomplexnejšie dostupné portfólio Linux desktopov a s rastúcim záujmom o netbooky nepretržite zlepšujeme SUSE Moblin tak, aby spĺňal požiadavky používateľov mobilnej výpočtovej techniky a rozšíril možnosti pre Linux.“

Neprehliadnite: