Videoportál Free.sk s novým dizajnom

Tlačový servis  /  19. 01. 2010, 00:00

Internetový portál Zoznam v spolupráci so spoločnosťou I-commerce predstavujú redizajnovanú podobu najnavštevovanejšieho auditovaného slovenského videoportálu Free.sk.

Inovovaný portál je v súčasnosti zameraný na dve hlavné oblasti - video a fotografie. Úpravy vyplývajú z výsledkov hĺbkovej analýzy používateľského správania, ktorá zadefinovala spomínané ťažiskové služby. Hoci na sa na prvý pohľad najvýraznejšie zmeny dotkli grafiky stránky, bolo vzhľadom na stabilne vysokú obľúbenosť portálu potrebné reagovať aj na zvyšujúce sa technické nároky. V súčasnosti preto ešte prebieha proces rozšírenia hardwarových kapacít, najmä kvôli zväčšujúcej sa databáze obsahu a plánovanému zvyšovaniu kvality videí.

 

 

Portál je modernejší, prehľadnejší a pôsobí dynamickejšie. Priestor na titulnej stránke je venovaný používateľsky najobľúbenejšiemu video obsahu. Sekcia je rozdelená do štyroch kategórií - najpozeranejšie, najnovšie, najlepšie hodnotené alebo odporúčané videá. Informáciu o práve prezeraných videách poskytuje používateľom pohyblivý banner v spodnej časti stránky. Video obsah portálu je medzi prvými na slovenskom internete označený v súlade s novelizovaným zákonom o vysielaní a retransmisii. Foto sekcia je taktiež rozdelená do detailnejších podsekcií – najpozeranejšie fotky, nové fotoalbumu a TOP fotky. Na rozdiel od pôvodnej verzie, používatelia môžu obsah hodnotiť a pridávať komentáre aj v prípade, ak nie sú na stránke prihlásení alebo registrovaní. Pavol Balaj, výkonný riaditeľ Zoznam.sk: „Portál Free.sk je po redizajne oveľa prehľadnejší a intuitívnejší na ovládanie. Jednoduchá orientácia nerobí problém ani tým, ktorí stránku navštívia prvýkrát. Úpravou grafiky a layoutu vychádzame v ústrety väčšinovej skupine návštevníkov Free.sk, ktorí sem prichádzajú hlavne kvôli prezeraniu, archivácii a zdieľaniu videí a fotografií. Našim cieľom je, aby na stránke strávili viac času, vracali sa sem, zhliadli viac videí a celkovo si odniesli dobrý pocit používania. Významnou odlišnosťou v porovnaní s podobnými produktmi na trhu je jeho unikátna mobilná nadstavba, vďaka ktorej môže používateľ  prakticky okamžite umiestniť zaujímavý obsah na Free.sk z mobilu prostredníctvom wapu alebo pomocou špeciálnej  bezplatnej Java aplikácie.“

Neprehliadnite: