Samsung rozširuje populárny rad fotoaparátov s dvoma displejmi o dva nové modely

Tlačový servis  /  18. 01. 2010, 00:00

Popredný výrobca na trhu a oceňovaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky Samsung rozšíril svoj preslávený rad digitálnych fotoaparátov 2View o dva nové modely – PL150 a PL100.

Nové modely (s rozlíšením 12,4 megapixelov pri PL150 a 12,2 megapixelov pri PL100) s dvoma LCD displejmi ponúkajú rad modernizovaných funkcií, vďaka ktorým budú užívatelia môcť zachytiť cenné okamihy s rodinou a priateľmi ešte jednoduchšie bez ohľadu na to, či práve stoja za fotoaparátom alebo pred ním.

Uvedenie fotoaparátu Samsung 2View v roku 2009 bolo jedným z najúspešnejších uvedení digitálneho fotoaparátu na trh v histórii spoločnosti Samsung. Modely ST550 a ST500 boli skutočnou novinkou. Ich úspech predbehol všetky očakávania vďaka technológiám, ktoré priamo reagujú na spôsob, akým si dnes ľudia robia snímky. Sme pyšní, že vlnu záujmu, ktorá vznikla v súvislosti s uvedením týchto fotoaparátov na trh môžeme podporiť rozšírením radu 2View o modely PL150 a PL100 s novými funkciami.


Nové modely radu 2View PL150 a PL100 sú vybavené 1,5“ farebným LCD displejom na prednej strane fotoaparátu. Tento 1,5“ displej dáva užívateľovi možnosť odfotiť dokonalý autoportrét alebo sa pripojiť do záberu k priateľom či rodine. Novinkou je, že užívatelia modelov PL150 a PL100 môžu využívať predný 1,5“ LCD displej okrem zhotovovania fotografií aj na natáčanie videosekvencií. Model PL150 ponúka videosekvencie v rozlíšení 720p HD s rýchlosťou záznamu 30 snímok za sekundu (fps). Pre model PL150 je k dispozícii voliteľný adaptér HDMI, vďaka ktorému si užívatelia môžu svoje videozábery a digitálne fotografie vychutnať vo vysokom rozlíšení na televízore HDTV alebo monitore s HD rozlíšením. Nové fotoaparáty 2View ponúkajú užívateľom viac zábavy s dvoma LCD displejmi vďaka novej funkcii Couple Shot a zdokonalenému režimu Deti s hudbou.

 

Vylepšenie preslávených funkcií Samsung 2View

Niektoré obľúbené funkcie boli pri modeloch PL150 a PL100 zdokonalené, vrátane funkcií Deti a samospúšť. Okrem prehrávania zábavnej animácie na prednom LCD displeji, prehrávajú modely PL150 a PL100 v režime Deti aj melódiu, ktorá pomáha získať pozornosť detí a odfotiť tak dokonalý záber (ďalšie animácie sú k dispozícii na prebratie na adrese www.samsung.com). Funkcia samospúšť pomáhala u pôvodných fotoaparátov 2View odfotiť dokonalejšie skupinové fotografie, pretože zobrazovala náhľad a vizuálne odpočítavanie samospúšte na prednom LCD displeji, takže všetci pred fotoaparátom vedeli, kedy presne bude prístroj fotografovať. Samospúšť je u nových modelov PL150 a PL100 dotiahnutá na novú úroveň a rovnakú funkciu je možné využiť aj pri nahrávaní videosekvencií, takže všetci v skupine presne vedia, kedy sa nahráva.

Pokiaľ ide o odfotenie dokonalého záberu, modely Samsung 2View PL150 a PL100 sú vybavené populárnou funkciou rozpoznávania úsmevu, ktorá automaticky aktivuje spúšť pri rozpoznaní úsmevu. Táto funkcia je však doplnená o funkciu Couple Shot, ktorá užívateľom umožňuje nastaviť fotoaparát tak, aby zachytil snímku v okamihu, kedy osoby v zábere k sebe naklonia hlavy.

12-megapixelové rozlíšenie, veľké displeje a výkonná optika

Nové modely Samsung 2View PL150 a PL100 sú vybavené 12,2-megapixelovým CCD snímačom s farebným filtrom a farebnou hĺbkou True Colour, ktorý ponúka ostré a detailné snímky. Či už robíte snímky vo vnútri alebo vonku, fotíte krajinu alebo priateľov okolo stola, 5x optický zoom a 27mm širokouhlý objektív modelu PL150 vám dovolí širší záber z kratšej vzdialenosti. Fotoaparát PL150 je vybavený aj duálnou stabilizáciou obrazu, čo je pokročilá technológia spoločnosti Samsung, ktorá užívateľom pomáha zhotovovať krištáľovo čisté a nerozmazané zábery. Duálna stabilizácia obrazu modelu PL150 v sebe spája optickú aj digitálnu stabilizáciu obrazu, čo umožňuje fotiť ostré zábery bez chýb, ktoré sa tak často vyskytujú u iných fotoaparátov. Optická stabilizácia obrazu inteligentne vyvažuje chvenie ruky pohybom objektívu opačným smerom. Pokiaľ optická stabilizácia nestačí, prácu automaticky preberá digitálna stabilizácia obrazu, ktorá zabezpečí nerozmazanú snímku. Model PL100 je vybavený štandardným 35mm objektívom s 3x optickým zoomom a digitálnou stabilizáciou obrazu. Oba modely – PL150 i PL100 – majú veľké zadné LCD displeje s rozlíšením 230 tis. pixelov. Fotoaparát PL150 je vybavený väčším 3“ zadným LCD displejom, zatiaľ čo PL100 má 2,7“ LCD displej.

 

Zakaždým lepšie portréty

Obidva fotoaparáty sú vybavené pokročilou technológiou spoločnosti Samsung na rozpoznávanie scén Smart Auto (foto a video pri PL150), ktorá bola upravená tak, aby ju bolo možné používať nielen pri robení fotografií, ale aj pri natáčaní videosekvencií. Funkcia Smart Auto (foto a video) zjednodušuje zhotovovanie snímok a užívatelia sa vďaka nej už nikdy nemusia obávať, že ich fotografie budú rozmazané, príliš tmavé alebo nezaostrené. Funkcia Smart Auto (foto a video) analyzuje kľúčové prvky kompozície, ako napríklad farbu, jas, pohyb a postavy a následne volí príslušný režim scény tak, aby bol dosiahnutý čo najlepší výsledok. Podobne ako táto technológia analyzuje kompozíciu fotografií, funguje aj pri videosekvencii a automaticky volí jeden zo štyroch dopredu naprogramovaných režimov, ktoré umožnia dosiahnuť najlepší výsledok so zodpovedajúcou expozíciou a vyvážením farieb.

 

Modely PL150 a PL100 sú taktiež vybavené systémom Perfect Portrait spoločnosti Samsung. Ide o rad automatických funkcií, vďaka ktorým pri fotení dokonalých portrétov už nemusíte tápať. Medzi kľúčové funkcie systému Perfect Portrait patria rozpoznávanie úsmevu, rozpoznávanie mrknutia, korekcia červených očí a režim pre dokonalé zobrazenie tváre, ktoré užívateľom umožňujú robiť zábery v okamihu, kedy fotografované osoby vyzerajú najlepšie.

 

Rad 2View vyniká i svojim štýlovým dizajnom

Nový model Samsung 2View PL150 sa pýši elegantným dizajnom Touch of Colour (ToC). Tento dizajn bol po prvýkrát predstavený pri plochých obrazovkách HDTV spoločnosti Samsung v roku 2008 a do sveta digitálneho záznamu sa dostal v roku 2009 vďaka kamerám SMX-C14 a SMX-C10. Design ToC obsahuje oživujúci farebný prvok, ktorý sa prirodzene snúbi so sýtou čiernou farbou tela prístroja. Nový model PL150 tak získava atraktívny krištáľovo čistý vzhľad, vďaka ktorému je rovnako tak štýlový, ako technologicky vyspelý.

Modely PL150 a PL100 majú skosený dizajn - zadná časť fotoaparátu je naklonená o 7°. Tento jemný dizajnový prvok užívateľovi ponúka ďalšie možnosti pri fotení autoportrétov a skupinových fotografií. Pri tradičných digitálnych fotoaparátoch sa mnohí užívatelia stretávali s tým, že pri fotení autoportrétov alebo skupinových fotografií musí byť fotoaparát umiestnený omnoho vyššie, než sú fotografované osoby, aby sa do záberu zmestili všetci. Vďaka sedemstupňovému skoseniu modelov PL150 a PL100 bude objektív vždy smerovať na tváre fotografovaných osôb, aj keď bude fotoaparát umiestený nižšie.

 

Neprehliadnite: