Firefox 3.6 RC 2

Martin Šajna  /  20. 01. 2010, 00:41

Na internete sa už od 8. januára dá nájsť novšia verzia Firefoxu a to 3.6. Od 17. januára už v druhej verzii. Aj keď je ešte stále v štádiu testovania ponúka mnoho vylepšení už tak skvelého a voľne šíriteľného prehliadača, ktorý možete používať ako na operačnom systéme Windows, tak aj na Linuxe alebo Mac OS X. Stiahnuť si ho môžete vo viac než 70 jazykoch.

Mozilla plní svoje predsavzatia častejšie aktualizovať ich internetový prehliadač Firefox a do sveta vypustila update pre Firefox 3.6 RC (release candidate). Stalo sa tak len týždeň po vypustení prvej verzie. Ako sme vás nedávno informovali vydanie Firefoxu 3.7 bolo zrušene, aby sa mohli tieto častejšie aktualizácie stať skutočnosťou.

Firefox 3.6 RC2

Aj keď 3.6 RC 2 je v podstate aktualizácia bezpečnosti a stability (viac než 70 opráv), zahŕňa i ďalšie funkcie, ktoré robia Firefox 3.6 tým čím je - super rýchle načítavanie stránok, vylepšená podpora JavaScriptu, zmena designu pomocou Personas bez nutnosti reštartovania, zvýšená výkonnosť na operačných systémoch malých zariadení (napr. Maemo) a takisto vylepšený spôsob interakcie so softvérom iných výrobcov. Užívatelia Linuxu, ktorý prešli na verziu 3.6 by mali určite venovať pozornosť RC2, keďže opravuje chybu JavaScriptu, ktorá ovplyvňovala iba Linuxovú verziu RC1.

Finálna verzia Firefoxu 3.6 by sa mala objaviť 26. januára tohto roku a vyzerá to, že častejšie aktualizácie Mozille zatiaľ vychádzajú.

Zdroje:
http://www.downloadsquad.com
http://blogs.zdnet.com

 

Martin Šajna aka artii
www.apps.qwera.sk

Neprehliadnite: