iPhone 4G už v máji?

Peter Funka  /  19. 01. 2010, 08:55

Apple by mala v blízkej dobe oznámiť dve nové zariadenia - novú revíziu iPhone a tablet nazývaný iSlate. Kedy sa tak stane a na čo sa môžme tešiť?

Okolo Apple sa v poslednej dobe šíri oveľa viac špekulácií než potvrdených informácií. Toho dôkazom je aj najnovší „rumor“ týkajúci sa novej revízie mobilného telefónu iPhone, označovanej 4G, ktorá by mala obsahovať niektoré veľmi dôležité vylepšenia nielen na povrchu, ale aj v hardvéri.

Medzi hlavné devízy nového iPhone by mali patriť nový OLED displej, 5 megapixelový fotoaparát, sekundárny fotoaparát na prednej strane, celokovový plášť či dvojjadrový procesor s množstvom operačnej pamäte. Takisto sa špekuluje o 64 GB internom flash úložisku. Celé prevedenie by mohlo vyzerať podobne ako na tejto vizualizácii:

 

iPhone sa ešte má kam posunúť – od pôvodnej verzie už vyšli dva zásadné „updaty“ 3G a 3GS. Prvý priniesol podporu 3G sietí a GPS, druhý nahrávanie videa, ovládanie hlasom či kopírovanie textu. Tretia revízia je veľmi pravdepodobná a mala by sa objaviť ešte tento rok.

Druhou novinkou je spresnenie dátumu, kedy by sa mal oznámiť tablet od Apple, nazývaný iSlate – konkrétne ide o budúcu stredu (27.1.) na akcii v San Franciscu. Podľa najnovších informácií by mal tablet stáť okolo jedného tisíca dolárov (zhruba 700 eur).

Aj iSlate sa však dočkal podobnej vizualizácie ako iPhone 4G – taktiež obsahuje niektoré prvky, ktoré by mohol obsahovať (10“ OLED obrazovka, 3D prostredie, iPhone OS a podobne). Uvidíme ktoré predpoklady sa vyplnia – o tom že tablet od Apple bude, sme už presvedčení.

zdroje: mashable.com, (2)

 

Neprehliadnite: