Spoločnosť Samsung predstavila tenké plazmové HDTV pre rok 2010

Tlačový servis  /  15. 01. 2010, 00:00

poločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredný výrobca a uznávaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky, predstavila v rámci veľtrhu CES 2010 nové portfólio ultratenkých plazmových HDTV Série 8000, 7000 a 6500.

Všetky televízory sú vybavené technológiami, ktoré poskytujú prvotriednu kvalitu obrazu, pokročilé možnosti pripojenia k službe Internet@TV a spĺňajú prísnu normu EnergyStar 4.0 – to všetko v tenkom prevedení. Hrúbka televízorov dosahuje „niečo málo cez dva palce“. Prémiové Série plazmových televízorov (8000 a 7000) obsahujú patentovaný vstavaný 3D procesor Samsung, ktorý dodáva domácemu sledovaniu televízie celkom nový rozmer. 58 palcový model Série 7000 získal na veľtrhu CES 2010 ocenenie Innovations Honoree.

 

Vďaka najvyššej možnej kvalite obrazu v tenkom a energeticky účinnom prevedení zdvíha Samsung latku na trhu s plazmovými televízormi,“ uviedol Sung-ho Jun, senior viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Vzhľadom k tomu, že vybrané modely sú vybavené aj 3D funkciami a umožňujú prístup k multimediálnemu obsahu na internete, odráža sa v našich nových Sériách plazmových televízorov pre rok 2010 prísľub spoločnosti Samsung, vytvoriť produkty, ktoré sa vyvíjajú v súlade s potrebami a prianiami našich zákazníkov,“ dodal Jun.

 

Plazmové HDTV Samsung Série 8000

Plazmové HDTV Samsung Série 8000 s tenkou leštenou titánovou hranou s nádychom Crystal TV dizajnu poskytujú zákazníkom dokonalé prepojenie dizajnu a výkonu. Zabudovaná 3D technológia vytvára dojem, ako by obraz vystupoval z obrazovky, zatiaľ čo inovatívne riešenia, ako Real Black Filter a Motion Judder Canceller (MJC), poskytujú doposiaľ nevídanú kvalitu obrazu. Real Black Filter odstraňuje odlesky na obrazovke spôsobené okolitým svetlom, takže čierne prvky a detaily tieňov sú dokonale ostré a zreteľné. MJC potláča chvenie pri pohybe, ktoré neodmysliteľne patrí k rýchlym akčným scénam pri filmoch na filmových pásoch.

 

Aby sa spotrebiteľom dostalo zábavy, ktorá najlepšie vyhovuje ich vkusu, disponujú plazmové televízory Samsung Série 8000 kalibračným režimom obrazu, ktorý umožňuje upraviť kľúčové vlastnosti kvality obrazu k dosiahnutiu optimálneho zobrazenia. Tieto televízory sú taktiež vybavené technológiou CinemaSmooth™ spoločnosti Samsung na prehrávanie obsahu Blu-ray diskov s rýchlosťou 24 fps, čo zodpovedá kvalite, ktorú ponúkajú moderné kiná.

 

Modernizovaná služba Internet@TV v súčasnosti zahŕňa aj funkciu Samsung Apps, ktorá zákazníkom poskytuje rozšírený a prehľadný zoznam obsahu a aplikácií od popredných poskytovateľov služieb ako AccuWeather, AP News, Blockbuster, eBay, Fashion TV, Netflix, Picasa, Pandora, Travel Channel, TV Guide, Twitter, USA Today, Vudu a YouTube. Lokálny obsah bude rovnako sprístupnený v dobe uvedenia na trh. Všetky aplikácie je možné prevziať a prezerať počas sledovania televízie. Prvý balík televíznych aplikácií bude bezplatne spustený na jar, zatiaľ čo prémiové aplikácie bude možné si zakúpiť prostredníctvom riešenia umožňujúceho peňažné transakcie v lete 2010.

 

Plazmové HDTV Samsung Série 7000

Plazmové HDTV Samsung Série 7000 sú vybavené vysoko kvalitnými plazmovými obrazovkami a poskytujú tak vyznávačom televíznej zábavy podmanivý zážitok – to všetko v štíhlom čiernom leštenom obale. Tento ultratenký televízor je vybavený množstvom pokročilých technológií zobrazovania a vylepšovania obrazu, vrátane technológie Clear Image Panel, ktorá poskytuje ostrý obraz z každého uhla bez rozdvojovania a rozostrovania obrazu, ku ktorému zvyčajne dochádza pri konvenčných paneloch. Rovnako je vybavený funkciou High-Definition 3D Processing a ponúka IPTV konektivitu pre službu Internet@TV.

 

Vstavaný 3D procesor Samsung bol vyvíjaný tak, aby podporoval hlavné formáty 3D zobrazovania, vrátane nedávno schválenej normy „Blu-ray 3D“. Systém 3D zobrazovania spoločnosti Samsung okrem toho prináša obraz s využitím celého farebného spektra k navodeniu vierohodného a podmanivého zážitku zo sledovania. Spolu s 3D Blu-ray prehrávačom (BD-C6900) a aktívnymi záklopkovými okuliarmi ponúka Samsung kompletné riešenie umožňujúce spotrebiteľom zažiť doma to isté, čo v 3D kine. Tento spôsob spracovania obrazu je možné použiť aj pre televízne vysielanie, hranie hier a prehrávanie starších DVD a v reálnom čase tak automaticky previesť 2D zobrazenie do 3D. Pokiaľ nemáte chuť sledovať filmy v 3D, jediným stlačením tlačidla sa môžete vrátiť k sledovaniu jednej z najkvalitnejších plazmových HDTV na trhu.

 

Plazmové HDTV Samsung Série 6500

Plazmové HDTV Samsung Série 6500 spoločnosti Samsung sú ultratenké televízory prvej voľby. Zatiaľ čo vonkajší vzhľad nesie charakteristické známky Crystal TV dizajnu, vlastný televízor prichádza s technológiami Wide Color Enhancer a Clear Image Panel na dosiahnutie najvyššej kvality obrazu, akú plazmové televízory umožňujú. Rad 6500 taktiež poskytuje rozsiahly prístup k možnostiam zábavy prostredníctvom modernizovanej služby Internet@TV.

 

Ešte vyššia účinnosť

Plazmové HDTV Samsung radu 8000, 7000 a 6500 sú vybavené vysoko účinnými zobrazovacími panelmi, ktoré znižujú energetickú spotrebu celého televízora, aby vyhovovali prísnej norme Energy Star® 4.0.

 

 

 

Neprehliadnite: