HP a Microsoft prostredníctvom nového modelu aplikačnej infraštruktúry zjednodušia technologické prostredia firiem

Tlačový servis  /  15. 01. 2010, 00:00

Spoločnosti HP a Microsoft oznámili uzavretie trojročnej dohody, na základe ktorej investujú 250 miliónov dolárov do riešení, ktoré podstatne zjednodušia technologické prostredia vo firmách všetkých veľkostí.

Obe firmy plánujú spoločne uviesť nové produkty, ktoré:

  • budú postavené na úplne novom modeli aplikačnej infraštruktúry;

  • urýchlia implementáciu aplikácií v cloude;

  • odstránia komplikácie spojené so správou IT prostredí, zautomatizujú existujúce manuálne procesy a znížia celkové prevádzkové náklady.

to dohoda prináša dosiaľ najrozsiahlejšiu integráciu IT technológií – od infraštruktúry až po aplikácie – a mala by podstatne skvalitniť možnosti zákazníkov pri vývoji, nasadzovaní a správe IT prostredí.

V rámci tohto strategického partnerstva budú spoločnosti HP a Microsoft spolupracovať na technických plánoch v oblastiach zariadení pre správu dát, konvergovaných aplikačných riešení, komplexných riešení virtualizácie a integrovaných nástrojov pre správu. Toto dynamické IT riešenie dodávané prostredníctvom najširšej siete obchodníkov a partnerov ponúkne:

  • Vyššiu obchodnú efektivitu vďaka lepším reakciám na meniace sa podnikateľské požiadavky a konvergenciu serverových, úložných, sieťových a aplikačných zdrojov vo vysoko automatickom a samočinne spravovanom prostredí.

  • Vyšší výkon aplikácií, zlepšenie spoľahlivosti a dostupnosti kľúčových podnikových aplikácií typu Microsoft Exchange Server či Microsoft SQL Server prostredníctvom vytvorenia vysoko optimalizovaného „strojového“ prostredia. Bude sa jednať o vopred zostavené balíčky serverov, úložísk, sieťových prvkov a aplikácií na kľúč. Nasadiť toto riešenie pre správu dát a e-mailov do ostrej prevádzky je možné takpovediac „jediným kliknutím“ tlačidla myši.

  • Jednoduchá prevádzka prostredníctvom integrovaných, interoperabilných nástrojov pre virtualizáciu a správu, ktoré umožnia automaticky prideľovať, spravovať a priebežne ladiť technologické prostredia. Vďaka integrácii softvéru HP Insight Software, HP Business Technology Optimization a Microsoft System Center získajú podnikoví zákazníci jednotné riešenia správy pre automatizáciu nasadenia aplikácií spolu s monitorovaním celej aplikačnej infraštruktúry. Táto integrácia zároveň prinesie optimalizáciu napájania i výkonu a zaistí interoperabilitu v prostredí heterogénneho dátového centra.

  • Ochranu investícií a nízke celkové náklady na vlastníctvo, ktoré umožnia zákazníkom nasadzovať systémy s istotou. Spoločné riešenia sú postavené na priemyselných štandardoch a navrhnuté tak, aby využívali existujúce investície do dátových centier a dokázali ich spravovať v rámci jedinej riadiacej kostry. Tento prístup umožní zákazníkom integrovať privátne a verejné cloudy podľa aktuálnych požiadaviek. HP a Microsoft budú spolupracovať na platforme Windows Azure, pričom obe spoločnosti budú ponúkať služby a Microsoft bude naďalej pokračovať v investíciách do hardvéru HP pre infraštruktúru Windows Azure.

Rozvoj inovácií pomáha firmám získať konkurenčnú výhodu," povedal Mark Hurd, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti HP. „Táto spolupráca umožní spoločnostiam HP a Microsoft ponúkať zákazníkom úplne novú generáciu technológií, ktoré znížia náklady, podporia rast biznisu a urýchlia inovácie.“

Nový model infraštruktúry pre aplikácie vyvinutý spoluprácou firiem HP a Microsoft bude ponúkaný ako integrovaný produkt pre prostredia veľkých heterogénnych dátových centier i v rámci riešení pre malé a stredné firmy. Niektoré také riešenia sú k dispozícii už teraz a v priebehu nasledujúcich troch rokov budú uvedené ďalšie nové produkty.

Táto dohoda, ktorá zahŕňa hardvér, softvér a služby, umožní firemným zákazníkom optimalizovať výkon s maximálnou jednoduchosťou pri najnižších možných nákladoch na vlastníctvo,“ povedal Steve Ballmer, generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft. „Naše rozšírené partnerstvo s HP zmení spôsob akým veľké podniky poskytujú služby svojim zákazníkom a menším firmám pomôže osvojiť si informačné technológie na podporu rast ich podnikania. Spoločnosti Microsoft a HP na seba vsadili aby naši zákazníci už nemuseli v IT riskovať.“

Príležitosť pre obchodných partnerov HP a Microsoftu po celom svete
Obe spoločnosti v rámci rozšíreného partnerstva desaťnásobne zvýšia svoje globálne investície do rozvoja nových obchodných príležitostí pre 32 000 obchodných partnerov HP a Microsoft Frontline. Partneri budú podporovať zákazníkov pri modernizácii ich IT prostredí prostredníctvom balíčkov softvéru, hardvéru a služieb pre aplikačnú infraštruktúru. Medzi hlavné prínosy pre partnerov patrí:

  • Rýchlejšie generovanie zisku vďaka zjednodušeným a skráteným obchodným cyklom s balíčkami Smart Bundle, all-inclusive balíčkom a novým produktom, ktoré ponúkajú príležitosť k predaju doplnkových aplikácií a služieb.

  • Flexibilné možnosti financovania HP Financial Services, vďaka ktorým budú nové technologické riešenia pre zákazníkov dostupnejšie.

  • Lepšia podpora zo strany vyhradených pracovníkov v teréne, ktorí sa budú venovať predpredajným iniciatívam a školeniam partnerov.

  • Spoločne financované celosvetové marketingové kampane, programy pre generovanie obchodných príležitostí a obchodné nástroje na webe www.hpmspartners.com.

Profesionálne služby HP a Microsoftu pomáhajú zákazníkom k úspechu
K urýchleniu návratnosti investícií a zvýšeniu praktickej hodnoty je integrované portfólio doplnené o nové služby návrhu, implementácie a podpory pre spoločné riešenia.
HP Services bude prostredníctvom viac než 11 000 profesionálov certifikovaných spoločnosťou Microsoft po celom svete a v partnerstve s Microsoft Services podporovať celé integrované riešenia hardvéru a softvéru od jednoduchých implementácií až po najnáročnejšie podnikové infraštruktúry. Medzi ponúkané služby patrí:

  • Strategické workshopy a služby zamerané na návratnosť investícií aj praktickú hodnotu. Medzi ďalšie dostupné služby patrí architektúra, návrh, pilotná a globálna implementácia, podpora riešení virtualizácie a správy serverov, virtualizácie klientov, správa dát, cloud computing a služby upgradu/migrácie Microsoft Exchange Serveru s pevnou cenou podľa počtu užívateľských miest.

  • Služby modernizácie aplikácií pre rozsiahle implementácie spracovania online transakcií (OLTP).

  • Plánované prispôsobené riešenia business intelligencie, ktoré ponúknu rýchlejšiu praktickú hodnotu z aplikácií.

  • Pomoc pre zákazníkov, ktorí chcú svoje technológie prevádzkovať vo vlastných priestoroch, outsourcovať alebo využívať v cloude.

Ďalšie informácie o dohode spoločnosti HP a Microsoft sú k dispozícii na webe www.hp.com/go/microsoft/infra2apps.

Záznam spoločnej telekonferencie firiem HP a Microsoft venovanej podrobnostiam ohľadne novej spolupráce a ďalšie súvisiace materiály pre zástupcov médií sú k dispozícii na webových stránkach www.hp.com/go/HPMSFTalliance a www.microsoft.com/presspass/presskits/infrastructure/.

Neprehliadnite: