ZMENY VO VEDENÍ HEJ.SK A OBCHODNÝ-DOM.SK

Tlačový servis  /  14. 01. 2010, 00:00

Novým generálnym riaditeľom holdingu KASA.cz a Obchodní-dům.cz, kam patria popredné slovenské internetové obchody HEJ.sk a Obchodný-dom.sk, sa od 1. 1. 2010 stal Tomáš Richter.

Tím posilní aj nový obchodný riaditeľ Lukáš Zaoral a Jitka Součková, ktorá bude na pozícii marketingovej riaditeľky zodpovedná za celé oddelenie marketingu.

Tomáš Richter sa od 1. 1. 2010 stal novým generálnym riaditeľom popredného internetového predajcu v ČR i SR, holdingu KASA.cz a Obchodní-dům.cz, ktorému na Slovensku patria známe internetové obchody HEJ.sk a Obchodný-dom.sk. Tomáš Richter sa internetovému biznisu venuje už od roku 2001, kedy nastúpil do spoločnosti. Najskôr pôsobil na poste obchodníka a neskôr bol na pozícii obchodného riaditeľa zodpovedný za riadenie nákupu a predaja, logistiku a toky informácií. Richter v spoločnosti zaviedol inovatívne logistické procesy a stal sa tvorcom myšlienky interného informačného systému špecializujúceho sa na internetový obchod a toky informácií v medzinárodnej sieti obchodov. Jeho krédom je efektivita všetkých činností spoločnosti a vysoká kvalita služieb poskytovaných zákazníkom.

Tomáš Richter vyštudoval odbor logistika/IT na Vysokej škole ekonomickej v Prahe (ČR) a pred príchodom do spoločnosti sa venoval podnikaniu v oblasti IT poradenstva a organizovaniu marketingových a spoločenských akcií. Vo svojom voľnom čase sa venuje najmä športu a cestovaniu, predovšetkým má rád adrenalínové zážitky, lyžovanie a horolezectvo. Je ženatý a má psa menom Edo.

Do vedenia holdingu KASA.cz a Obchodní-dům.cz prišiel aj Lukáš Zaoral - na pozícii obchodného riaditeľa tak nahradil vo funkcii Tomáša Richtera. V predchádzajúcom období prešiel v spoločnosti, ktorej patria aj známe slovenské internetové obchody HEJ.sk a Obchodný-dom.sk, niekoľkými pracovnými pozíciami. V roku 2004 nastúpil na post produktového manažéra novovzniknutej kategórie „Počítače a príslušenstvo“, z ktorej sa vďaka jeho usilovnosti v priebehu krátkej doby stala ťažisková oblasť spoločnosti. V roku 2006 začal vykonávať funkciu obchodného manažéra, ktorý mal na starosti obchodný tím a bol zodpovedný za celkové výsledky spoločnosti. V roku 2007 dostal príležitosť vyskúšať si post obchodného riaditeľa internetového obchodu HEJ.sk. Po veľmi úspešnom roku, kedy HEJ.sk potvrdilo pozíciu jednotky a lídra na slovenskom trhu, sa vrátil do vedenia holdingu a venoval sa spolupráci s dodávateľmi a značkami.

Lukáš Zaoral vyštudoval odbor manažment na Dopravnej priemyselnej škole a pred nástupom do spoločnosti pôsobil ako predajca v maloobchode s elektronikou. Vo voľnom čase sa venuje rodine, prípadne si rád zájde do fitness centra alebo si zahrá squash.

Zodpovednosť za celé oddelenie marketingu na pozícii marketingovej riaditeľky holdingu KASA.cz a Obchodní-dům.cz preberá Jitka Součková, ktorá nahradí vo funkcii Martina Kasu. Pôvodne pôsobila ako manažérka marketingu a komunikácie internetových obchodov KASA.cz a HEJ.sk, neskôr aj pre ďalšie obchody v holdingu.

Na tento post prišla s bohatými skúsenosťami z obchodnej aj marketingovej sféry, ktoré nadobudla predovšetkým v priebehu svojho pôsobenia vo vydavateľských domoch Paradis Praha a Softwarové noviny. V obidvoch týchto pôsobiskách zastávala pozíciu vedúcej inzertného oddelenia a marketingu. Pred príchodom do mediálnej oblasti si vyskúšala aj prácu vo veľkoobchode, kde mala na starosti kontakty s dodávateľmi a odberateľmi a tiež zavedenie nových produktov do predaja obchodných reťazcov. Jej veľkým koníčkom je šport, najmä spinning a jumping, ktorým sa venuje aj ako inštruktorka. Rada číta historickú literatúru.

 

Neprehliadnite: