LG uvádza Blu-ray prístroje s online službami „video na vyžiadanie“

Tlačový servis  /  12. 01. 2010, 00:00

Spoločnosť LG Electronics predstavila rad nových sieťových prehrávačov diskov Blu-ray a systémov domáceho kina pre rok 2010.

Novinkám kraľuje model, ktorý bol tento týždeň prvýkrát predstavený na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES. Jedná sa o prvý prehrávač diskov Blu-ray vybavený vstavaným pevným diskom s kapacitou 250 gigabajtov (GB), ktorý umožňuje pohodlné ukladanie multimediálneho obsahu a okamžitý prístup k hudbe, fotografiám, osobným videozáznamom a prostredníctvom služby VUDU™ tiež k online filmom.

 

Aby v oblasti dizajnu nezaostávali za dnešnými HD televízormi, sieťové prehrávače Blu-ray a systémy domáceho kina sú navrhnuté v štíhlom a kompaktnom prevedení, ktoré užívateľom dovoľuje celý zábavný systém jednoducho začleniť do existujúceho interiéru.

 

Všetky prehrávače diskov Blu-ray sú vybavené funkciou NetCast Entertainment Access, ktorá pochádza z dielne spoločnosti LG. Vďaka tejto službe získava užívateľ pohodlný prístup k prakticky neobmedzeným zdrojom zábavy, ktoré uspokoja takmer každého. Prostredníctvom NetCast Entertainment Access je možný okamžitý prístup k službám Netflix™, CinemaNow™, VUDU, YouTube™ a Pandora®*. Z hľadiska obsahu budú medzi nových partnerov v roku 2010 patriť tiež aplikácia Picasa pre fotografie a predpovede počasia služby AccuWeather.

 

Aby boli využité všetky výhody formátu Blu-ray, disponujú sieťové Blu-ray prehrávače spoločnosti LG pohodlným prístupom k službe BD Live, ktorá ponúka širokú škálu multimediálneho obsahu, ako sú bonusové zábery z filmov, nové trailery a možnosť čítania popisov k filmom a ich hodnotenie. Sú tiež vybavené funkciami Bonus View, ktoré umožňujú zobrazenie špeciálnych funkcií Blu-ray diskov ako obraz v obraze, takže si divák môže jednoducho prepínať medzi obľúbenými scénami z filmu a bonusovými materiálmi na disku. Pre tých, čo majú videotéku plnú titulov na štandardných i Blu-ray diskoch, sú prehrávače LG vybavené funkciou pre zobrazovanie štandardných DVD v rozlíšení 1080p, ktorá nezávisle od prehrávaného formátu dosahuje takmer takú kvalitu ako plnohodnotné vysoké rozlíšenie.

 

 

Sieťové prehrávače diskov Blu-ray

Najvyšším modelom radu sieťových prehrávačov diskov Blu-ray spoločnosi LG pre rok 2010 je BD590 – jediný prehrávač diskov Blu-ray, ktorý je vybavený vstavaným pevným diskom. Na ňom možno vytvoriť knižnicu médií, ktorá umožňuje jednoduché ukladanie a okamžitý prístup k hudbe, fotografiám, osobným videozáznamom a filmom zakúpeným prostredníctvom služby VUDU.

 

Vďaka vstavanému pevnému disku s kapacitou 250GB umožňuje prehrávač LG BD590 uloženie multimediálnych dát na jedinom zariadení, ktoré je okrem toho schopné sprostredkovať zábavu vo vysokom rozlíšení. Užívateľ môže na prehrávači BD590 jednoducho kopírovať a archivovať svoju zbierku hudobných CD a pri prehrávaní využiť funkciu MusicID® od spoločnosti Gracenote®.

 

Prehrávač BD590 je prvým produktom na poli domácich prehrávačov Blu-ray, ktorý je vybavený funkciou MusicID-Stream™ od spoločnosti Gracenote, vďaka ktorej si môžu užívatelia vypočuť skladbu, ktorá práve hrá vo filme alebo v televíznom programe, a to jednoduchým stlačením tlačidla na diaľkovom ovládači. Gracenote následne dodá rozsiahle informácie o danej skladbe ako napríklad jej autora, žáner alebo napríklad aj obrázok obalu albumu. Fotografie alebo domáce videozáznamy, ktoré boli doteraz roztrúsené na rôznych počítačoch či digitálnych fotoaparátoch po celej domácnosti, je teraz možné veľmi jednoducho importovať prostredníctvom USB alebo sieťového portu a vytvoriť tak jednotnú a organizovanú knižnicu osobných spomienok.

 

Prostredníctvom aplikácie LG NetCast môže užívateľ modelu BD590 nakupovať filmy z VUDU, ktoré je následne možné sledovať na streame alebo si ich priamo uložiť na vstavaný pevný disk. Užívatelia tiež ocenia vstavané Wi-Fi pripojenie, prostredníctvom ktorého sa zariadenie môže pripojiť k ľubovoľnej existujúcej sieti a ktoré poskytuje pružnosť pri inštalácii systému pre domácu zábavu. Funkcia Digital Living Network Alliance (DLNA) ďalej rozširuje možnosti zábavy umožnením jednoduchšieho prístupu k rodinným videozáznamom a fotografiám, ktoré sú uložené na iných systémoch s podporou DLNA. Miesto obyčajného počítačového monitoru menších rozmerov si teraz môže užívateľ svoje spomienky vychutnať na veľkej HDTV obrazovke.

 

Sieťové systémy domáceho kina pre disky Blu-ray

V čele nového radu sieťových systémov domáceho kina pre disky Blu-ray spoločnosti LG stojí model LHB975. Tento model s 3-kanálovou technológiou bezdrôtových reproduktorov v elegantnom a štýlovom kabáte ponúka užívateľovi prostredníctvom klasického sieťového spojenia alebo bezdrôtovej siete Wi-Fi* aj prístup k službám ako je Netflix, VUDU, CinemaNow, YouTube, Pandora, Picasa a AccuWeather.

 

Tento vysoko kvalitný systém domáceho kina Blu-ray s 1100 wattmi výstupného výkonu v 5.1 kanálovom systéme vytvára dynamický zážitok priestorového zvuku. Špičkový prístroj vhodne dopĺňajú dva bezdrôtové zadné satelity a subwoofer, a vďaka bezdrôtovej technológii ich môže užívateľ jednoducho umiestniť kamkoľvek v miestnosti. Okrem toho je možné využiť vysoké a štíhle predné reproduktory v miestnosti ako stojace alebo ich možno pomocou dodaných držiakov pripevniť na stenu.

 

Aby bol model LHB975 ešte všestrannejší, je vybavený 3-kanálovou bezdrôtovou technológiou reproduktorov, ktorá s pomocou funkcie Digital Spread Spectrum Operation zvyšuje kvalitu signálu a poskytuje stálu vysokú kvalitu zvukového výstupu. Vďaka tejto funkcii je inštalácia veľmi rýchla a užívateľ sa nemusí zaoberať zväzkom káblov, ktorý pri pohľade na systém pôsobí rušivým dojmom.

 

Podporuje sa aj dekódovanie pokročilých audio formátov, takže si poslucháči môžu užívať mimoriadne kvalitný zvukový výstup s technológiami ako je napríklad Dolby True HD a DTS-HD Master Audio Essential. A samozrejme - audio systém, ktorý nie je vybavený možnosťou prepojenia s iPodom, je v dnešnej dobe už takmer nemysliteľný. S prístrojom LHB975 je veľmi jednoduché pomocou šikovnej zásuvkovej dokovacej stanice prepojiť ako iPod, tak aj iPhone.

 

Vďaka svojej schopnosti prehrávať multimédiá rozličných druhov, od CD/DVD cez Blu-ray disky až po dáta streamované po sieti, je systém domáceho kina LHB975 schopný uspokojiť potreby väčšiny užívateľov vo všetkých ohľadoch. Duálny HDMI (verzia 1.3) vstup je možné využiť nielen na ďalšie možnosti pre skvelú reprodukciu zvuku, ale aj na jednoduché pripojenie zariadení ako sú káblové boxy či herné systémy. Tento model je takisto certifikovaný pre DLNA a jeho užívateľ môže jednoducho využívať multimediálny obsah uložený na iných kompatibilných zariadeniach.

 

Rozširovanie možností zábavy s diskami Blu-ray Disc

Súčasťou kompletného radu sieťových Blu-ray produktov spoločnosti LG sú aj prehrávače BD550 a BD570 a systémy domáceho kina LHB535 a LHB335, ktoré boli taktiež k videniu na výstave a sú všetky vybavené funkciou NetCast Entertainment Access.

 

BD570, prehrávač diskov Blu-ray s podporou Wi-Fi, je vďaka svojím silným technológiám priestorového zvuku, ukrytým v elegantnom šasi, výborným základom pre systém domácej zábavy. Disponuje rovnakými funkciami ako model BD590, len nie je vybavený vstavaným pevným diskom.

 

Prehrávač diskov Blu-ray BD550 je vybavený nielen prístupom k službe NetCast Entertainment Access, ale aj pokročilými funkciami zaisťujúcimi vysokú úroveň zábavy. Medzi jeho ďalšie funkcie patrí:

  • prehrávanie diskov Blu-ray v plnom HD rozlíšení 1080p,

  • úprava rozlíšenia štandardných DVD na 1080p pre lepšiu kvalitu obrazu,

  • technológie Dolby TrueHD a dts-HD Advanced Digital Out pre intenzívnejšie zvukové zážitky,

  • USB 2.0 port na prehliadanie fotografií, prehrávanie videí a súborov MP3.

 

LHB535 je sieťový systém domáceho kina pre disky Blu-ray spoločnosti LG, ktorý je vybavený vstavanou podporou pripojenia prostredníctvom Wi-Fi, vďaka ktorému môže užívateľ využívať streamovaný obsah jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Až na technológiu 3 kanálového bezdrôtového systému reproduktorov a vysokých úzkych predných reproduktorov disponuje rovnanými funkciami ako LHB975.

 

Zavŕšením ponuky Blu-ray systémov domáceho kina spoločnosti LG pre rok 2010 je model LHB335, sieťový systém domáceho kina pre disky Blu-ray, vybavený prístupom ku službe LG NetCast Entertainment Access. Medzi jeho ďalšie funkcie patrí:

  • prehrávanie diskov Blu-ray v plnom HD rozlíšení 1080p,

  • úprava rozlíšenia štandardných DVD na 1080p ,

  • jeden HDMI vstup pre zariadenia s vysokým rozlíšením audia i videa,

  • Technológie pre výnimočnú audioreprodukciu Dolby TrueHD a dts-HD Master Audio Essential,

  • USB port na prehliadanie fotografií, prehrávanie videa a posluch MP3.

Neprehliadnite: