SONY spolu s DICOVERY a IMAX spustia prvý nonstop 3D televízny kanál!

Tlačový servis  /  11. 01. 2010, 00:00

Traja svetoví lídri v oblasti 3D technológie a zábavy - spoločnosti Discovery, Sony a IMAX - dnes oznámili spoluprácu na príprave prvej plne 3D televíznej siete, ktorá bude vysielať 24 hodín denne, 7 dní v týždni. 3D televíziu spustia najprv v USA, neskôr sa rozšíri na ďalšie trhy. Diváci sa môžu tešiť na špičkové 3D filmy z oblasti prírody, vesmíru, výskumu, dobrodružných výprav, techniky a vedy.

Nová televízia, nové zážitky

Spoločnosti Discovery, americká pobočka spoločnosti Sony a spoločnosť IMAX sa v novom spoločnom podniku stanú rovnocennými partnermi. Tento podnik začne svoju činnosť v USA s cieľom ponúknuť zákazníkom 3D technológiu a stať sa stálym lídrom na trhu v poskytovaní celoplošného 3D televízneho vysielania. Do budúcna je tiež otvorená možnosť, že spoločnosti zvážia aj prienik na vybrané medzinárodné trhy.

 

Nová 3D televízia bude uvádzať vysokokvalitný program v žánroch, ktoré sú v 3D obraze najviac príťažlivé. Budú to najmä filmy z oblasti prírody, vesmíru, výskumu, dobrodružných výprav, techniky, vedy a technológie a tiež filmy a programy pre deti z produkcie Discovery, Sony Pictures Entertainment, IMAX a tretích strán.

Traja skúsení a silní hráči

Spoločnosť Sony, ktorá má komplexné znalosti vo vývoji a poskytovaní 3D technológií bude získavať licencie na televízne práva na súčasné a budúce 3D filmy, hudbu a hry súvisiace s 3D obsahom. Okrem toho poskytne projektu reklamnú a sponzorskú podporu. Že to s 3D formátom myslí Sony skutočne vážne, potvrdila spoločnosť pred pár dňami na svetovom veľtrhu CES 2010, kde predstavila niekoľko špičkových modelov 3D televízorov BRAVIA či Blu-ray prehrávače podporujúce 3D formát.

Spoločnosť Discovery má už skúsenosti s uvedením úplne prvého balíka digitálnych kanálov v roku 1996 a tiež prvého základného nonstop káblového HD kanála v roku 2002. V rámci spoločného podniku poskytne sieťový servis, predajné pobočky a funkčnú technickú podporu. Poskytne tiež práva na sprístupnenie archívu Discovery pre 3D televízne vysielanie.

Spoločnosť IMAX je priekopníkom v oblasti 3D technológie už viac ako dvadsaťpäť rokov a divákom po celom svete prináša úchvatné zážitky zo sledovania filmov v kinosálach. IMAX poskytne televízne práva pre budúce 3D filmy a poskytne mnoho vlastníckych a patentových vylepšení obrazu a 3D technológií.

Neprehliadnite: