Tablet od Apple s 3G?

Peter Funka  /  12. 01. 2010, 09:46

Apple zrejme chystá ďalší produkt pre masy. Tentokrát sa vrhol do segmentu tabletov a jeho iSlate má byť výzvou pre ostatné prístroje. Podarí sa mu ovládnuť aj tento trh?

Okolo „záhadného“ zariadenia Apple iSlate sa do dnešného dňa nahovorilo dosť a vlna záujmu o tento tablet očividne neustáva. iSlate samotný nebol oficiálne uvedený ani na CES-e, no má sa za to, že ho Apple odhalí ku koncu tohto mesiaca v San Franciscu.

Dnes vody už dosť divokých špekulácií rozčerila správa o ďalších funkciách tohto zariadenia – malo by vraj podporovať komunikáciu v sietiach tretej generácie 3G a mal by disponovať webkamerou. Oba tieto prvky si dokážeme na tablete predstaviť, no sú skutočne nutnosťou?

Čo sa podpory 3G sietí týka, hovoríme jednoznačné áno. Moderný produkt, ktorý vyrába Apple by určite mal disponovať touto technológiou, podobne ako iPhone. Apple u svojich produktov vo veľkom spolieha na tzv. „cool“ faktor, ktorému by prítomnosť 3G určite prospela.

Webkamera takisto patrí k obľúbenému príslušenstvu prakticky akýchkoľvek mobilných zariadení a môže byť veľmi užitočná pri komunikácii napríklad cez Skype a podobne. Na tele samotného zariadenia by zaberala minimálnu plochu a preto je jej zaradenie veľmi pravdepodobné.

Celý tablet však ešte Apple vôbec nepotvrdil, nič nie je teda isté. Má sa ale za verejné tajomstvo, že iSlate je už v dielniach Applu už nejaký čas a objavili sa dokonca archívne vývojové fotografie tabletu, ktorý Apple pripravoval pred zhruba desiatimi rokmi.

Ak iSlate bude na trhu napríklad od marca tohto roka, veľmi pravdepodobne sa ho predajú stovky tisíc kusov, podobne ako sa to stalo pri iPhone či iPode. Čo má na zadnej strane logo jablka, je jednoducho „in“.

 

zdroje: mashable.com

Neprehliadnite: