Hacker igigi zverejnil heslá vedenia Azetu, vie aj heslá 92 % užívateľov

Martin Tomšík  /  06. 01. 2010, 11:22

Známy hacker igigi opäť priniesol ďalšie informácie na svoj blog. Aktuálne tvrdí, že odkódoval 92 % všetkých hesiel, ktoré používa celkovo 7 miliónov registrovaných užívateľov. Nechýbajú najčastejšie použité heslá a prístupové kódy vedenia spoločnosti.

Hackera igigiho pozná už takmer každý používateľ internetu. Podarilo sa mu objaviť nedostatky v zabezpečení niektorých stránok, dostal sa tak do ich databáz, získal heslá a uverejnil nejaký dôkaz na svojom blogu. Viac o skutkoch tejto osoby nájdete v článku, ktorý bol publikovaný nedávno. 

Spoločnosť Azet následne vydala informáciu, ktorá ubezpečovala užívateľov, že heslá sú pomerne dobre zakódované. Avšak igigi ich vraj dekryptoval.

Ako sa dozvedáme z jeho blogu, zverejnil údaje o vedení spoločnosti Azet, nechýbajú oficiálne mená, prihlasovacie mená, heslá a e-maily. Dotýka sa to osôb ako Milan Dubec, Karol Gogolák, Ivan Debnár, Michal Zatkuliak, Roman Dzamko a Filip Svana. Tieto heslá pravdepodobne už nefungujú, keďže medzičasom došlo k hromadnej zmene hesiel.

Publikované boli aj najčastejšie použité prihlasovacie heslá, najviac sa vyskytujú zdrobneniny krstného mena, čísla podľa určitej postupnosti a písmená tak, ako sú v poradí na klávesnici.

 

Igigi na dôležité.sk 

Určite, nájdu sa aj takí ľudia, ktorí v rôznych diskusiách tvrdia, že sú v skutočnosti igigi. Na slovenskej webovej stránke sa však objavil užívateľ igigi, ktorý tvrdí, že do dôchodku sa nechystá a bude pokračovať ďalej. Pred niekoľkými dňami v diskusii spomenul, že sa chystá heslá odkódovať a zverejniť, čo napokon spravil.

Či ide naozaj o známeho hackera, nevedno. Je však málo pravdepodobné, že by na svoje vyhlásenia využíval inú stránku ako svoj blog, ktorý má určite teraz veľmi veľkú návštevnosť.

Zdroje: Igigiho blog, dôležité.sk

Neprehliadnite: