Sledujte vašu TV kdekoľvek sa nachádzate

Marek Poleč  /  03. 01. 2010, 09:52

Nové zariadenie s názvom Slingbox dokáže šíriť TV - vysielanie a programy z domova priamo na váš mobilný telefón, notebook, alebo iné mobilné zariadenie. Už nikdy viac nemusíte prísť o vaše obľúbené seriály, športové prenosy či spravodajstvo.

Je jedno či ste práve vo vedľajšej izbe, v kancelárii, alebo v zahraničí na dovolenke. Slingbox je univerzálnym riešením. Jedná sa o TV na cesty a bude vás preto sprevádzať všade tam, kde sa práve nachádzate. Ako zdroj signálu môže poslúžiť aj digitálny videorekordér, alebo DVD prehrávač. Podstatné je, aby bolo možné ich signály prenášať prostredníctvom WLAN do siete. (Existuje vyše 5 000 kompatibilných zariadení).

 



Slingbox Solo


Ďalší krok spočíva v pripojení zariadenia k DSL-Routeru a nainštalovaní obslužného softvéru (od 20 €) na vaše mobilné zariadenie. (Blackberry, Nokia s OS Symbian, mobilné telefóny s Microsoft Mobile, príp. iPhone). Po splnení týchto podmienok možno sledovať všetky vaše TV - programy, ktoré prijímate doma aj mobilným spôsobom, kdekoľvek sa nachádzate. (Potrebné je širokopásmové pripojenie na internet). Samotné prepnutie na prijímač video signálov funguje diaľkovo, rovnako ako aj prepínanie medzi jednotlivými programami a ďalšie nastavenia (EPG). Celé to funguje cez web a je umožnené vďaka softvéru na mobilnom telefóne. To všetko bez platenia akýchkoľvek ďalších poplatkov.
 


Slingbox Pro-HD


Prednosťou takéhoto riešenia je oproti PC - riešeniu najmä nasledovné: Doma už viac nemusíte mať spustený počítač s pripojením na internet potrebný k tomu, aby ste mohli prijímať video signál. Okrem toho možno k Slimbox-u zakúpiť veľké množstvo príslušenstva. Od zariadenia Slingcatcher, ktorý umožňuje sledovať TV-programy na rôznych TV-prijímačoch súčasne, až po zariadenia SlingLink TURBO umožňujúce vybudovanie sieťového pripojenia pre PC, alebo hernú konzolu v oblasti bez pokrytia Wi-Fi signálom.


Samostatné zariadenie Slingbox Solo možno zakúpiť za cenu do 200 €. Slingbox Pro-HD je určený pre video s vysokým rozlíšením a stojí približne 300 €.


Zdroj: slingbox.com

Neprehliadnite: