Potvrdené: Satelitné Magio bude dostupné od 15. januára

Martin Tomšík  /  30. 12. 2009, 17:54

Od 15. januára 2010 začne s veľkou pravdepodobnosťou spoločnosť Slovak Telekom ponúkať novú službu. Bližšie informácie nájdete v nasledujúcom článku. DOPLNENÉ O PODROBNOSTI ZO ZVEREJNENÝCH DOKUMENTOV.

Doplnené 30.12.2009

T-Com na svojom webe dnes zverejnil tarifu satelitného Magia. Dozvedieť sa z nej môžeme, že avizovaný dátum spustenia služby k 15.1.2010 sa potvrdil. Dostupný je aj zoznam kanálov, prémiové balíčky a iné podrobnosti. HD balík stojí 3,95 eura mesačne, zahŕňa programy ako History HD, Eurosport HD, National Geographic HD. Nechýba ani maďarský balík programov.

Ceny k službám zatiaľ nie sú vo finálnej podobe, treba si počkať na akciovú ponuku.

Viac informácií a stanovisko ST nájdete v pripravovanom článku.

 

Dokumenty sú na webe spoločnosti T-Com.

 

                                                                                                            

Pôvodná správa z 29.12.2009

Začiatkom mesiaca sme vám priniesli neoficiálne informácie o novej službe spoločnosti T-Com. Digitálna televízia Magio cez satelit sa má stať realitou už pre každého zákazníka od prvého štvrťroku 2010. Neoficiálne informácie k tejto službe nájdete v článku zo začiatku decembra. 

Aktuálne nám však náš interný zdroj potvrdil dátum 15.1.2010. Od tohto dňa nebudú Magio Sat testovať už iba testeri, ale službu si budete môcť nechať zriadiť v každej predajni. Svedčí o tom aj reklama a web. Tam spoločnosť tvrdí, že služba príde čoskoro. T-Com má aj prvé letáky k tomuto produktu, no informuje zatiaľ iba o technológii a zariadeniach.

 

Cena ale ostáva ešte tajomstvom. Kým nám zdroj začiatkom decembra tvrdil, že bude mať podobný cenník ako klasické Magio cez metaliku, teraz sme sa dočkali len odpovede: "Ceny zatiaľ na 100 % nemôžem potvrdiť". Je pravdepodobné, že operátor sa bude chcieť priblížiť cenovej skupine rumunského operátora Digi-TV . Ten aktuálne ponúka základný balík za 9,6 eura.

 

Naše informácie nám zatiaľ oficiálne potvrdené neboli, ceny sme sa tiež nedozvedeli. Tomáš Palovský z T-Comu nám však povedal, že tieto informácie budú uvedené v tlačovej správe, dátum jej uverejnenia nie je známy.

 

Neprehliadnite: