Spoločnosť SAP si vybrala Novell vďaka pokrokom vo virtualizácii a riadení pracovnej záťaže

Tlačový servis  /  21. 12. 2009, 00:00

Novell dnes oznámil pokroky v zmluve o spoločnom vývoji medzi Novell a SAP AG. Ako súčasť prebiehajúcej iniciatívy SAP začlenilo PlateSpin Orchestrate, časť sady pre virtualizáciu a riadenie pracovnej záťaže od spoločnosti Novell, spolu s nástrojom SAP NetWeaver ® Adaptive Computing Controller do technologickej platformy SAP Net Weaver. Navyše si spoločnosť SAP vybrala SUSE Linux Enterprise, ako operačný systém pre poslednú verziu systému SAP (R) Discovery, ktorý je po prvý krát dostupný ako virtuálna appliance.

Tieto pokroky umožňujú zákazníkom dramaticky zvýšiť ovládateľnosť a mobilitu SAP aplikácií a zjednodušiť inštaláciu systému SAP Discovery, pričom im pomáha znižovať náklady, komplexnosť a riziko.

Začlenenie PlateSpin Orchestrate do SAP NetWeaver Adaptive Computing Controller PlateSpin Orchestrate umožňuje optimalizáciu Xen virtuálnych strojov, na ktorých pracujú riešenia SAP. Spolu s PlateSpin Orchestrate teraz SAP NetWeaver Adaptive Computing Controller môže:

- Inteligentne optimalizovať výkon riešení SAP v akejkoľvek virtuálnej infraštruktúre.

- Vykonávať operácie počas životnosti virtuálneho stroja (napr. vytvoriť, zničiť, pozastaviť, zapnúť/vypnúť, resetovať, zastaviť, reštartovať).

- Migrovať virtuálne stroje, na ktorých pracujú SAP aplikácie pre maximalizáciu zdrojov.

- Dynamicky poskytovať nové virtuálne stroje tak, aby spĺňali špecifický cieľ úrovne služieb SAP.

SUSE Linux Enterprise zvolený ako appliance operating system pre systém SAP Discovery

SAP Discovery system verzia 4 je založený na SUSE Linux Entreprise, ktorý pracuje na VMware ESXi ako hypervízor. Tento systém je predkonfigurovaná hardwarová appliance, ktorú je možné použiť na softvérové SAP technológie na základe testu. Spoločnosť Novell pomáha spoločnosti SAP automatizovať proces inštalácie pre pokročilé obchodné riešenia SAP postavené na SUSE Linux Enterprise za účelom minimalizácie času a námahy spojenej s nastavením a údržbou. Použitie systému SAP Discovery spolu so SUSE Linux Enterprise umožňuje zákazníkom, ktorý oceňujú obchodné riešenia SAP, aby si vyskúšali spoľahlivosť a vzájomnú spoluprácu SUSE Linux Enterprise, zatiaľ čo budú môcť objavovať výhody prevádzky SAP riešení ako appliance.

Neprehliadnite: