Fio na Slovensku úspešne uzatvára sezónu s najvyšším medziročným nárastom klientov v histórii

Tlačový servis  /  08. 12. 2009, 00:00

Slovenská pobočka skupiny Fio dosiahne tohto roku maximá v kľúčových ukazovateľoch – nárast nových klientov a počte organizovaných seminárov. V tomto období prešli výraznou zmenou nielen poplatky za obchodovanie s futures kontraktmi, ale aj všetky slovenské pobočky.

Fio, sporiteľné družstvo

 

Bežný účet a sporiaci účet Fio Konto

Fio ponúka bežný účet zdarma, pričom hlavným tromfom ostáva bezplatný platobný styk medzi ČR a SR ako i medzi SR a EMÚ v kombinácii s výhodným sporiacim účtom Fio Konto, ktorý ponúka atraktívne úrokové sadzby bez obmedzení už od 10 EUR, s právom kedykoľvek peniaze vybrať, a to bez akejkoľvek sankcie. Fio ponúka taktiež možnosť prepojenia obchodného účtu s Fio Konto a získať tak vysoké úročenie.

 

Rok 2009 v číslach

Klienti a objemy

Počet klientov celej finančnej skupiny Fio dosiahol ku koncu 3Q/2009 viac ako 30 tisíc. Nárast počtu klientov možno pripísať nielen finančnej kríze ale i médiám, keďže informácie z akciových trhov sa ocitli aj v hlavných televíznych správach. Mesiac november skončil s prírastkom 317 nových klientov, čím sme pokorili minuločný rekord a na konci roka zaznamenáme najväčší nárast počtu klientov v histórii Fio o.c.p., a.s.

 

Semináre

Počas roka spoločnosť Fio zorganizovala na Slovensku 19 seminárov, čo predstavuje viac ako 25% zvýšenie oproti roku 2008, ktorých sa zúčastnilo viac ako 350 osôb. Celkovo skupina Fio za rok 2009 usporiadala viac ako 170 seminárov, s rekordným počtom účasti 10.000 osôb Spoločnosť každoročne usporadúva niekoľko typov seminárov, pre začiatočníkov až pokročilých, ktoré záujemcovia môžu zdarma navštíviť a zoznámiť sa s fungovaním kapitálových trhov a možnostiach investovania.

 

 

Investičná hra

V  prvej polovici roka Fio a varšavská burza, spoločne s partnermi, usporiadali prvú stredoeurópsku investičnú súťaž, kde hlavnou výhrou bol 1 kilogram puncovaného zlata. Hry sa zúčastnilo takmer 27 tisíc hráčov. Hra bola založená na fiktívnom obchodovaní s vybranými akciami obchodovanými na európskych i amerických burzách. Veľké finále hry sa uskutočnilo priamo na varšavskej burze. V súťaži prebehlo viac než 250 tisíc obchodov a celkom sa zobchodovali cenné papiere za viac ako 50 miliárd českých korún, pričom toto číslo je porovnateľné s objemami, ktoré tvoria reálny korporátni investori na pražskej burze. Najobľúbenejším titulom boli akcie banky Citigroup, s objemom obchodov viac než 4,8  mld. Kč.

 

Akciový výhľad na rok 2010

Aj napriek známkam oživenia ekonomiky nebude nasledujúci rok prechádzkou ružovým sadom. Riziká týkajúce sa budúceho vývoja sú stále veľké, ide predovšetkým o vysokú mieru nezamestnanosti a značné zadĺženie ekonomík, ktoré obmedzia budúce vládne investície. Očakávame, že v budúcom roku dôjde k miernemu rastu globálneho hospodárstva, a to o 2,1%. Aj z pohľadu finančných trhov nepôjde o ľahký rok. Je pravdepodobné, že v priebehu roka 2010 bude zhodnotenie akciových trhov negatívne. Napriek volatilite je možné realizovať zaujímavé výnosy, a to v prípade aktívneho obchodovania. Ako investičnú príležitosť vnímame americký dolár.

 

Neprehliadnite: