Prvý lokálny spravodajský web v Bratislave

Tlačový servis  /  08. 12. 2009, 00:00

Začiatkom decembra vznikol nový lokálny spravodajský web, ktorý sa zameriava na obyvateľov a návštevníkov bratislavskej mestskej časti Ružinov. V hlavnom meste chýbajú webové portály, ktoré by napĺňali potreby obyvateľov mestských častí. Široký záber existujúcich príloh veľkých celoslovenských denníkov a mestských novín tak dopĺňa prvý web špecializovaný na jednu mestskú časť. Všetky podstatné informácie jeho návštevníci nájdu na adrese www.ruzinovcan.sk

Ružinovčania doteraz informácie z mestskej časti dostávali iba náhodne, keď ich našli v regionálnych sekciách denníkov a internetových portálov. Stránka miestneho úradu zas ponúka len  informácie oficiálneho charakteru. Všetky potrebné informácie na jednom mieste teraz prináša Ružinovčan.sk. Okrem aktualít a pozvánok na podujatia v mestskej časti na ňom nájdu čitatelia napríklad aj kompletné zoznamy lekárov a lekární, informácie o rôznych službách, či elektronické tlačivá. Portál bude neustále dopĺňať informácie. Čitatelia si tak nájdu pod jednou adresou telefónne číslo do videopožičovne, zistia kde majú najbližšiu pekáreň, nájdu informácie o histórii, alebo sa dozvedia, koľko meria bežecká trať okolo Štrkovca. 

 
Po prvýkrát v histórii Ružinova dokonca miestni a regionálni poslanci dostali možnosť vyjadriť svoje názory v blogoch, ktoré im portál zverejní. Ako prvý svoj článok napísal miestny poslanec Patrik Guldan, svoj záujem prejavili aj zástupca starostu Dušan Pekár, či poslankyňa VÚC za obvod Ružinov Monika Flašíková-Beňová. Čitatelia portálu Ružinovčan.sk tak budú vedieť o svojich politikoch a svojej mestskej časti oveľa viac, než ktorýkoľvek iný obyvateľ Bratislavy.

Neprehliadnite: