Junior Internet 2010

Tlačový servis  /  08. 12. 2009, 00:00

Študuješ na základnej škole alebo si stredoškolák? Si kreatívny, plný nápadov a zaujímaš sa o internet? Chceš porovnať svoje schopnosti so svojimi vrstovníkmi, dozvedieť sa veľa nových informácií o internete a nadviazať užitočné kontakty? Prihlás sa do projektu Junior Internet so svojimi webovými stránkami alebo textami o internete. Junior Internet sa môže stať tvojim odrazovým mostíkom, ktorý ťa vystrelí do sveta úspešných mladých internetových webdesignerov, programátorov, internetových novinárov, projekt manažérov či dokonca násťročných podnikateľov.

Junior Internet je vyhlásený v 4 krajinách Európy

Slovensko, Česko, Poľsko, Maďarsko.

 

Ciele projektu

Motivovať mladých ľudí k väčšiemu využívaniu internetu.

Podporiť mladých, kreatívnych ľudí, ktorí sa zaoberajú internetovými projektmi. Dať možnosť mladým ľuďom prezentovať tieto interaktívne projekty verejnosti, médiám ako aj ostatným účastníkom.

Umožniť mladým ľuďom so záujmom o internet stretnúť sa a nabrať nové skúsenosti a poznatky z danej oblasti.

Podporiť profesionálny rast mladých kreatívnych ľudí a zapojiť ich do projektu súťaživou formou.

 

Pre piaty ročník na Slovensku boli vyhlásené 4 internetové súťaže:

  1. JuniorWeb - súťaž webových stránok či rozsiahlejších internetových projektov, napríklad internetových časopisov, portálov, rôznych webových služieb, osobných stránok, webové stránky na určitú tému a podobne.

  2. JuniorDesign - súťaž designov a grafických návrhov.

  3. JuniorText - súťaž textov, hodnotí sa slohový štýl i myšlienkový obsah, Téma pre tento rok znie: „Ako mi pomáha internet“ alebo „Internet - cesta k vzdelaniu“

  4. JuniorErb - súťaž webových stránok pre mestá, obce, regióny, turistické miesta či verejnú správu.

Môžeš vyhrať zaujímavé ceny a navyše dostaneš príležitosť na konferencii Junior Internet ukázať nielen svojim vrstovníkom, ale aj novinárom a internetovým odborníkom čo v tebe je, čo dokážeš. Tak sa ukáž! Zaregistruj sa na webe! www.juniorinternet.sk do 15. februára 2010. Po tomto termíne odborná komisia vyberie víťazov, ktorí budú pozvaní na konferenciu Junior Internet. Konferencia sa uskutoční v Bratislave dňa 26. marca - 28. marca 2009. Okrem prezentácií víťazných projektov pripravujeme pre mladých ľudí program s prednáškami o aktuálnych trendoch na internete. Junior Internet je otvorený aj mladým ľuďom so zdravotným postihnutím.

Jedinečnosť konferencie Junior Internet potvrdzuje Pamätný list predsedu Senátu Parlamentu Českej republiky, pána Přemysla Sobotku, ktorým oceňuje myšlienku a pokrokovosť v troch krajinách, na Slovensku, v Česku a Poľsku.

Pre viac informácií navštívte www.juniorinternet.sk alebo nás kontaktujte na amavet@amavet.sk.

 

Kontakt:

Michal Valiček, Koordinátor projektu, valicek.michal@gmail.com

Ing. Gabriela Kukolová, amavet@amavet.sk

Neprehliadnite: