Google vyhľadáva v reálnom čase

Peter Funka  /  08. 12. 2009, 12:27

Zdajú sa vám výsledky v Google neaktuálne? To už neplatí, nová funkcia vyhľadávania v reálnom čase prináša extrémne čerstvé výsledky.

Po nedávnych zmenách vo vyhľadávaní a určitej „socializácii“ výsledkov v najväčšom svetovom vyhľadávači Google sa zdá, že všetko zájde ešte ďalej – Google dnes spustil vyhľadávanie „v reálnom čase“. Čo ale tento pôsobivý pojem znamená?

Ak si teraz vyhľadáte akýkoľvek populárny pojem, nenájde vám to len správy z Twittera spred pár hodín – ide o skutočné vyhľadávanie v reálnom čase a preto sa stretnete s najnovšími správami, ktoré sú neustále aktualizované.

Táto služba bola spustená pre PC používateľov, no takisto funguje aj pre mobilné telefóny (Android, iPhone). Fungovanie celej služby, ako aj príklady na výsledky takéhoto vyhľadávania vám ukáže inštruktážne video priamo od Googlu.

Čo všetko v tejto chvíli zahŕňa Real Time Search? Predovšetkým ide o správy z Twittera, novinky zo spravodajských serverov, ako aj tzv. Yahoo Answers. Ak sa vám to zdá málo, Google práve rokuje s ďalšími veľkými hráčmi v oblasti sociálnych sietí.

V prvom rade sa jedná o dve aktuálne najväčšie siete – Facebook a Myspace. Kedy budú vo výsledkoch obsiahnuté aj tieto socializačné nástroje sa zatiaľ nevie, no v prípade Facebooku to bude veľmi skoro, vzhľadom na pozitívne ohlasy z oboch strán dohody.

zdroje: mashable.com

Neprehliadnite: