ESET vydal beta verziu ESET NOD32 Antivirus 4 pre Mac OS X a Linux pracovné stanice

Tlačový servis  /  02. 12. 2009, 00:00

ESET dnes poskytol do verejného testovania nové produkty ESET NOD32 Antivirus 4 pre operačné systémy Mac OS X a Linux pracovné stanice. Za rozhodnutím naprogramovať produkt pre uvedené platformy bol silný dopyt zákazníkov a zároveň fakt, že oba operačné systémy sú napadnuteľné podobne ako Microsoft Windows.

Potreba antivírusového riešenia na platformách Mac OS X a Linux je dôležitá hlavne z toho dôvodu, že aj tieto platformy môžu plniť úlohu nositeľa počítačových hrozieb a infikovať ostatné počítače v sieti bežiace na platforme Microsoft Windows.

ESET NOD32 Antivirus 4 pre Mac a ESET NOD32 Antivirus pre Linux spĺňajú náročné požiadavky na ochranu počítača, keď detegujú hrozby určené pre všetky platformy. Samozrejmosťou všetkých produktov ESET je aj použitie heuristickej analýzy, ktorá pomáha chrániť pred novovzniknutými hrozbami, a tiež generických vzoriek pre spoľahlivé odhalenie mutácií známych vírusov.

Hlavné vlastnosti produktov ESET NOD32 Antivirus 4 pre Mac OS a Linux:

  • Skenovanie a liečenie hrozieb špecifických pre Windows, Mac OS X, Linux a ich medziplatformové varianty

  • Pokročilé nastavenia skenovania možnosť nastavenia hĺbky, veľkosti a časového limitu skenovania súborov, archívov a ostatných objektov

  • Skenovanie pripojiteľných médii

  • Rezidentná ochrana systému – všetky operácie so súbormi ako napríklad kopírovanie, presúvanie, sťahovanie sú skenované v reálnom čase a dokážu okamžite identifikovať nájdenú hrozbu. To znamená že antivírus dokáže zachytiť hrozbu v infikovanom objekte počas sťahovania súborov s usb diskov, internetu alebo emailových príloh.

  • Informačné grafy a štatistiky – všetky dôležité štatistiky ohladom kontroly a skenovania antivírusom, antispyware alebo všetky štatistiky diskových operácii, alebo štatistiky ohľadom zachytených vírusov sú k dispozícii priamo z grafického užívateľského menu.

  • Jednoduché a užívateľsky príjemné hlavné grafické okno (GUI)

  • Pravidelná aktualizácia vírusovej databázy

Produkty sú pre beta-testerov k dispozícii na stiahnutie na: http://www.eset.sk/download/beta_verzia

Neprehliadnite: