Obyvatelia Strednej Európy získajú podporu v oblasti mobilného širokopásmového prístupu

Tlačový servis  /  02. 12. 2009, 00:00

* Skupina Telekom Austria sa pripravuje na mobilné služby nasledujúcej generácie * 18,5 milióna užívateľov v ôsmych krajinách získa vyššie rýchlosti a zdokonalené služby * Mikrovlnné riešenie zvyšuje kapacitu a znižuje náklady

Mobilní účastníci využívajú svoje mobilné telefóny na čoraz viac činností a spoločnosť Telekom Austria očakáva významný nárast nárokov na kapacitu; dátová prevádzka len v samotnom Rakúsku sa za posledné dva roky zvýšila päťnásobne. Aby dokázali vyhovieť týmto nárokom, všetky spoločnosti skupiny Telekom Austria pôsobiace v ôsmich európskych krajinách okrem uplatňovania iných inovatívnych technológií modernizujú svoje mobilné siete prostredníctvom najnovšieho mikrovlnného riešenia spoločnosti Ericsson (NASDAQ:ERIC), ktoré umožňuje zvýšenie kapacity pri súčasnom znížení nákladov mobilných operátorov.

 

 

Johann Pichler hlavný riaditeľ technológií skupiny mobilkom austria, k tomu hovorí: "Aby sme mohli našim zákazníkom garantovať, že budú môcť využívať výhody mobilného širokopásmového prístupu a nové možnosti v budúcnosti, je potrebné už dnes začať činnosti súvisiace s plynulou modernizáciou našich sietí. Značne úsporné riešenie od Ericssonu nám pomáha splniť náš cieľ, ktorý spočíva v kompletnej ponuke mobilného širokopásmového prístupu."

 

Roland Nordgren, riaditeľ spoločnosti Ericsson pre strednú Európu a prezident Ericsson Austria, dodáva: "V Strednej Európe dopyt rýchlo rastie a v súčasnosti 18,5 milióna užívateľov v ôsmich krajinách získa vyššie rýchlosti dátového prenosu a zdokonalené služby. Okrem toho, prostredníctvom nášho trvale udržateľného a úsporného riešenia taktiež znižujeme náklady pre našich zákazníkov-operátorov."

 

Skupina Telekom Austria bude modernizovať svoje siete v Rakúsku, Bielorusku, Bulharsku, Chorvátsku, Macedónii, Lichtenštajnsku, Srbsku a Slovinsku, podľa potrieb trhu. Uvádzanie na trh sa už začalo a zahŕňa mikrovlnné prenosové siete na báze IP, riadiaci systém a súvisiace služby integrácie a podpory.

 

Ericsson a skupina Telekom Austria spolupracujú už viac ako 10 rokov, pričom sa im podarilo niekoľko prelomových komerčných uvedení technológie mobilného širokopásmového prístupu na trh v Európe.

 

Neprehliadnite: