Windows 7 – Reklama na vašej ploche

Marek Poleč  /  29. 11. 2009, 10:41

Microsoft spúšťa svoj pilotný program, ktorého využitím môžu inzerenti umiestňovať reklamu na plochu Windows 7. Medzi prvých záujemcov o túto službu patria výrobcovia automobilov Porsche, Ferrari, či Infiniti.

Nedávno sa pridali aj predajcovia nápojov Coke či Pepsi a samotný Microsoft  do programu zaradil niektoré svoje vlastné značky - Bing, Xbox a Zune. Vo Windows 7 možno popri zmene hlavných motívov ľahko meniť aj tapetu pri prihlasovaní sa do systému. Je to umožnené bezpečnou cestou, bez akéhokoľvek použitia softvéru tretích strán, či iných menej bezpečných zásahov do systému.

 

Túto funkcionalitu možno zapínať či vypínať prostredníctvom príkazu "regedit" a použitím obrázkov, ktoré sa vám jednoducho páčia. Najprv treba zistiť, či je táto možnosť zapnutá, alebo nie. Treba skontrolovať hodnotu DWORD s názvom OEMBackground v


HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/AuthenticationLogonUI/Background

pričom hodna 1 znamená zapnuté, hodnota 0 vypnuté.

Ak je táto funkcionalita zapnutá, treba skontrolovať rozlíšenie vášho primárneho displeja. V prípade, že používate notebook s rozlíšením 1366 × 768 obrazových bodov, pochopiteľne sa bude najlepšie zobrazovať obrázok s rovnakými rozmermi. Obrázky však musia mať veľkosť menšiu ako 256 kb. V prípade použitia obrázkov s inými rozmermi treba dbať na to, aby sa aspoň trochu približovali k hodnote rozlíšenia vášho displeja.

Obrázok treba uložiť do priečinka:

C:/Windows/System32/oobe/info/backgrounds

pod názvom backgroundDefault.jpg. Priečinok bude treba vytvoriť, nakoľko defaultne k dispozícii nie je.
 
Náš ďalší tip nadväzuje na ten predchádzajúci. Po nastavení nového obrázku môžete totiž naraziť na problém, že svetlejšie pozadie vašej novej tapety spôsobí čiastočnú, alebo úplnú nečitateľnosť prihlasovacieho tlačidla. Aj na toto však Microsoft myslel a pridal možnosť zmeny aktívneho tlačidla.
 
Ak chcete zmeniť vaše prihlasovacie tlačidlo, jednoducho treba v

HKLM/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Authentication/LogonUI

pridať hodnotu DWORD s názvom ButtonSet. Podporované hodnoty sú od 0 po 2 s nasledovnými možnosťami:

0 – Svetlejší text, tmavšie tlačidlá (defaultné nastavenie)
1 – Tmavší text, svetlejšie tlačidlá (pre svetlejšie pozadia)
2 – Žiadne tiene textu, nepriehľadné tlačidlá (pre tmavšie pozadia)


Zdroj: withinwindows.com, windows.microsoft.com

Neprehliadnite: