Satelitná televízia Magio sa už stáva realitou

Tlačový servis  /  26. 11. 2009, 00:00

T-Com dnes oficiálne predstavil satelitnú televíziu Magio. Novinári mohli ako prví naživo vyskúšať digitálnu televíziu novej generácie, ktorá je po novom šírená aj prostredníctvom satelitného vysielania. O veľkom záujme verejnosti o novú službu svedčí viac ako 7000 predbežných registrácií, ktoré T-Com získal za necelý mesiac.

T-Com je prvým slovenským multimediálnym operátorom, ktorý bude interaktívnu digitálnu televíziu ponúkať ako na pevnej (metalickej a optickej), tak aj prostredníctvom najmodernejšej satelitnej technológie DVB-S2. V rámci dôkladného otestovania novej služby je oficiálny štart predaja Magio Sat naplánovaný na prvý štvrťrok 2010, pričom T-Com do dnešného dňa zaznamenal vyše 7000 registrácií. Projekt je pripravovaný v spolupráci s Magyar Telekomom, ktorý zabezpečuje časť technologickej platformy (headend) a je výborným príkladom synergie v rámci skupiny Deutsche Telekom.

 

Satelitná televízia Magio ponúka všetky funkcie známe z IPTV Magia vrátane nahrávania, zastavenia a pretočenia programu, elektronického programového sprievodcu či internetového Magio Portálu. Jedinou výnimkou je videopožičovňa, ktorá v čase komerčného spustenia služby nebude dostupná. Službu bude možné zriadiť dvoma spôsobmi – technikom alebo samoinštaláciou. Satelitný komplet od T-Comu sa skladá z parabolickej antény s priemerom 80 cm, Magio Boxu s pevným diskom alebo bez neho, dekódovacej Smart karty, prepojovacích káblov a v prípade samoinštalácie aj jednoduchého kompasu, ktorý pomôže pri správnom nasmerovaní paraboly.

 

Ako povedal Ruediger J. Schulz, senior výkonný viceprezident pre obchod, marketing a technológie: „Už na začiatku budúceho roka si budú môcť naši zákazníci vybrať z troch spôsobov pripojenia Magio TV, pričom satelitný prenos rieši problémy s infraštruktúrou v odľahlých lokalitách a prinesie 100% pokrytie Slovenska digitálnou televíziou Magio. Vďaka inovatívnej technológii môžeme uspokojiť našimi službami omnoho väčší počet zákazníkov – správnosť našich investícií potvrdzuje aj výrazný záujem verejnosti o registrácie na Magio Sat. V súčasnosti sme v pilotnej fáze, počas ktorej budeme testovať celý proces zriaďovania služby pre prvých 1000 zákazníkov. Dôkladné otestovanie novej služby je našou prioritou, aby bola zabezpečená špičková kvalita, na ktorú sú zákazníci Magia zvyknutí.“

Neprehliadnite: