Skratka k mobilnému širokopásmovému prístupu

Tlačový servis  /  24. 11. 2009, 00:00

V krajinách s obmedzeným prístupom k pevným sieťam, kde je intenzívny dopyt po širokopásmovom prístupe a mobilný telefón je cenovo najdostupnejší spôsob prístupu na internet, je technológia EDGE Evolution od spoločnosti Ericsson (NASDAQ:ERIC) pre zákazníkov operátora skvelou príležitosťou.


* GSM siete dosahujú 3G výkon vďaka novému riešeniu

* Nové riešenie maximalizuje súčasné investície a vyrovnáva pokrytie 3G

* Nové riešenie umožňuje mobilný širokopásmový prístup 4 miliardám GSM zákazníkov

 

Táto skratka k mobilnému širokopásmovému prístupu pridáva 3G funkcionalitu sieťam GSM, významne znižuje oneskorenia a dokáže zvýšiť rýchlosť dátového prenosu až o 300 percent. Potenciálny trh 4 miliárd užívateľov sietí GSM sa čoskoro bude môcť tešiť z prehliadania internetu, prístupu na sociálne siete a ďalšieho multimediálneho obsahu prostredníctvom svojho mobilného telefónu.

 

Technológia EDGE Evolution taktiež prináša zmenu pre užívateľov, ktorí už majú prístup k mobilným širokopásmovým službám. Existujúca sieť GSM môže doplniť a vyrovnať nerovnomerné pokrytie 3G, prostredníctvom zdokonalenej rýchlosti a celkového dátového výkonu. Príslušné programové vybavenie sa v súčasnosti aktivuje a posudzuje v živých sieťach niekoľkých európskych a ázijských operátorov.

 

Ulf Ewaldsson, viceprezident a riaditeľ Produktov bezdrôtovej komunikácie spoločnosti Ericsson, k tomu hovorí: "Sme hrdí na to, že ako prvý dodávateľ na svete poskytujeme komerčne dostupné riešenie technológie EDGE Evolution. S týmto riešením sa dosahuje výkon širokopásmového prístupu s nízkymi vstupnými bariérami. S touto technológiou môžu operátori riešiť potenciálny trh 4 miliárd užívateľov sietí GSM a zabezpečiť úsporný širokopásmový prístup všade - vrátane krajín, kde ešte neboli udelené licencie 3G. Ide o súčasť nášho úsilia poskytovať zdokonalenú komunikáciu, ako je mobilný širokopásmový prístup pre viac ľudí na celom svete, a tak pomáhať preklenúť digitálnu priepasť."

Neprehliadnite: