HP kúpi firmu 3Com za 2,7 miliardy dolárov

Tlačový servis  /  19. 11. 2009, 00:00

Spoločnosti HP a 3Com Corporation (NASDAQ: COMS) („3Com”) oznámili uzatvorenie definitívnej dohody, na základe ktorej HP kúpi 3Com, popredného svetového poskytovateľa riešení v oblasti sieťových prepínačov, smerovačov a zabezpečenia, za 7,90 dolára na akciu v hotovosti.

Za celú firmu tak zaplatí zhruba 2,7 miliardy dolárov. Podmienky transakcie boli schválené vedeniami spoločností HP i 3Com.

Kombinácia činností obidvoch spoločností podľa jednotnej stratégie zásadne zmení sieťové odvetvie a výrazne podporí stratégiu HP pre dátové centrá ďalšej generácie, ktorá je postavená na konvergencii serverov, dátových úložísk, sieťových prvkov, nástrojov pre správu, služieb a ďalších zariadení. Spojenie produktov HP a 3Comu pomôže zákazníkom zjednodušiť siete, nasadzovať jedinečné a inovatívne riešenia naprieč najrozsiahlejšími sieťami a skvalitniť poskytovanie IT služieb. Navyše, získajú najlepší pomer ceny a výkonu vo svojej triede.

Firmy hľadajú spôsoby, ako prekonať obmedzenia, vyplývajúce zo sieťovej paradigmy s jedným dominantným dodávateľom“, povedal Dave Donatelli, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie HP Enterprise Servers, Storage and Networking (HP ESSN). „Akvizíciou spoločnosti 3Com urýchľujeme realizáciu našej stratégie pre konvergovanú infraštruktúru. V sieťovom odvetví ide o skutočne zásadnú zmenu. Spojením produktov HP ProCurve s rozsiahlym súborom riešení 3Com, zákazníkom umožníme budovať sieťové infraštruktúry ďalšej generácie, ktoré splnia všetky ich potreby naprieč najrozsiahlejšími sieťami či dátovými centrami.“

Rad produktov a inovatívnych technológií 3Comu, kombinovaný s obrovským rozsahom produktov a služieb HP, spoločne výrazne rozšíria množstvo obchodných príležitostí“, povedal Bob Mao, generálny riaditeľ spoločnosti 3Com. „Sieťové produkty 3Com sú postavené na modernej architektúre, ktorá v porovnaní so súčasnými sieťovými riešeniami ponúka vyšší výkon, má menšie energetické nároky a eliminuje komplikácie pri správe. Naše produkty majú v podnikovom prostredí svoje tradičné miesto – často ich používajú najväčšie svetové banky, výrobcovia, poskytovatelia internetových služieb, alebo maloobchodné reťazce.“

HP akvizíciou 3Comu veľmi výrazne rozšíri svoju ponuku ethernetových prepínačov, získa nové smerovacie riešenia a s produktmi H3C si podstatne upevní svoju pozíciu v Číne, ktorá je jedným z najrýchlejšie rastúcich svetových trhov. V Číne okrem toho prevezme veľký a schopný vývojový tím, ktorý prispeje k urýchleniu inovácií sieťových riešení HP.

3Com do HP tiež prináša najlepšie bezpečnostné riešenia svojho druhu – portfólio TippingPoint, ktoré si v posledných štyroch rokoch udržiava pozíciu lídra v správach Gartner Magic Quadrant, skúmajúcich produkty pre zabezpečenie sietí. Systémy prevencie narušenia TippingPoint už nasadilo zhruba 30 % spoločností z rebríčka Fortune 1000.

Sme si istí, že celý náš globálny biznis s viac ako 300 000 zamestnancami a dátovými centrami ďalšej generácie, najlepšie pobeží na nových sieťových riešeniach HP“, povedal Randy Mott, výkonný viceprezident a riaditeľ informačných technológií spoločnosti HP. „Na základe našich skúseností a rozsiahleho testovania produktov 3Com ich plánujeme globálne nasadiť v rámci HP ihneď, ako to po dokončení akvizície bude možné.“

Na základe podmienok dohody o fúzii, akcionári spoločnosti 3Com dostanú 7,90 amerického dolára za každú kmeňovú akciu 3Comu, ktorú budú vlastniť k dátumu uzatvorenia fúzie. Akvizícia podlieha obvyklým podmienkam, vrátane schválenia domácimi i zahraničnými regulačnými úradmi a súhlasu akcionárov spoločnosti 3Com. Transakcia by mala byť uzatvorená v prvom polroku kalendárneho roka 2010.

HP očakáva, že táto transakcia mierne rozriedi non-GAAP zisk za fiškálny rok 2010.

Audio webcast

HP usporiadala audio webcast pre finančných analytikov a akcionárov, počas ktorého prebiehali diskusie o akvizičnej dohode HP so spoločnosťou 3Com.

Zvukový záznam prenosu pre finančných analytikov a akcionárov, moderovaný Davom Donatellim, výkonným viceprezidentom a riaditeľom skupiny Enterprise Servers and Networking spoločnosti HP, je k dispozícii na webe www.hp.com/investor/hpwebcast.

Neprehliadnite: