Internet pod stromček treba objednať už teraz

Tlačový servis  /  19. 11. 2009, 00:00

Priemerná doba zriaďovania internetu na Slovensku je približne mesiac. Záujemcovia, ktorí by si chceli doma užívať nový internet ešte počas vianočných sviatkov, by si ho mali zakúpiť už teraz. Ak s objednávkou budú váhať a ešte niekoľko dní ju odkladať, je pravdepodobné, že internet „pod stromčekom nenájdu“.

„Niekoľko týždňov pred Vianocami sú internetoví poskytovatelia najvyťaženejší z celého roka, v tomto období prijímajú najviac objednávok na svoje služby. Preto ak ľudia chcú mať internet už počas dovoleniek či prázdnin doma, odporúčame im požiadať o zriadenie čo najskôr,“ opisuje situáciu Peter Blaas, zakladateľ servera www.porovnat.sk, ktorý mapuje ponuky domácich providerov. Návštevníkom webu umožňuje na jednom mieste nájsť cez 200 produktových variantov od viac ako 30 operátorov a vyhľadávať ich na mieru podľa územnej dostupnosti.

 

 

Priemerná doba zriadenia služieb závisí od konkrétnej technológie, lokality či postupu operátora. Spravidla najkratšie je zriaďovanie služieb na optike, ktoré sa v priemere zrealizuje do týždňa. Proces zriadenie DSL služieb, ktoré má stále možnosť využívať najviac domácností na Slovensku prostredníctvom dominantného operátora či alternatívnych poskytovateľov, trvá často aj mesiac.

 

Ak sú záujemcovia rozhodnutí, že si idú v tomto období objednať internetové služby, nemajú dôvod kúpu odkladať. „Hlavní operátori už spustili druhé etapy vianočných akcií. V súčasnosti sú ceny najnižšie z celého roka,“ konštatuje Blaas. Priemerné ceny internetu do 10 Mbits/s klesli oproti októbru o 33 centov, na úroveň 20,02 €. Najlacnejšie dátovo neobmedzené varianty našich poskytovateľov priemerne vyjdú na 11,93 €. Priemerný mesačný náklad internetu nad 10 Mbit/s je 25,36 €.

 

Informácie poskytol server www.porovnat.sk. Ceny sú uvádzané s DPH.

Neprehliadnite: