Sony BDV-E300/E800W/Z7: Blu-ray domáce kiná s top zvukom

Tlačový servis  /  18. 11. 2009, 00:00

Spoločnosť Sony ponúka niekoľko nových Blu-ray systémov domáceho kina. Modely BDV-E300/E800W a BDV-Z7 sú navrhnuté tak, aby vyhovovali potrebám každého spotrebiteľa, ktorý hľadá najlepší možný obrazový a zvukový výkon kompletne v jednej zostave.

Tri all-in-one systémy sa pýšia prehrávaním Full HD 1080p videa, zvyšovaním kvality DVD na rozlíšenie 1080p, zvukom vo vysokom rozlíšení bez ďalších reproduktorov a automatickou kalibráciou zvuku stlačením jedného tlačidla.

 

 

1000W výkon a najnovšie Blu-ray Disc funkcie

Modely BDV-E300 a BDV-E800W ponúkajú až 1000-wattový výkon vďaka digitálnemu zosilňovaču Sony S-Master. Majú tiež najnovšie Blu-ray Disc funkcie, ako je BD-Live pre sťahovanie bonusových materiálov z internetu, funkciu 24p s x.v.Colour, ktorá zabezpečí, aby ste videli film presne tak, ako to zamýšľal režisér. K výbornému vizuálnemu zážitku pripravia to správe zvukové divadlo, keďže funkcie funkcie Dolby TrueHD a DTS-HD MA s Digital Cinema Sound dekódujú 100% bezstratový priestorový zvuk.


Systémy Blu-ray domáceho kina Sony vytvárajú virtuálny 7.1-kanálový zvuk bez „zapratávania“ miestnosti zbytočnými reproduktormi.
Sony BDV-E300 na to využíva štyri menšie kompaktné reproduktory pre hlavné kanály a výkonný subwoofer. Okrem toho ponúka bezdrôtové pripojenie zadných reproduktorov s pridaním voliteľného zosilňovača WAHT-SA1. Model BDV-E800W má zas štyri vysoké hlavné reproduktory s umiestnením na podlahu a s výkonným subwooferom.

Príjemné používanie

Hudobné Blu-ray zostavy BDV-E300/E800W sa veľmi jednoducho používajú. Napríklad, aby ste sa nemuseli trápiť so správnym nastavením a rozmiestnením jednotlivých častí domáceho kina, Sony vyvinula kalibráciu DCAC - automatické nastavenie zvuku jedným stlačením tlačidla pre flexibilné umiestnenie reproduktorov a optimálnu kvalitu zvuku. Pohodlná je tiež funkcia BRAVIA Sync, ktorá umožňuje ovládanie celého systému Sony pomocou jedného diaľkového ovládania. Poteší vás tiež konektor Digital Media Port. Ten umožňuje pripojiť prehrávače iPod, Walkman, mobilné telefóny a Bluetooth stereo zariadenia pre prehrávanie hudby a video streaming priamo do TV prijímača. Model BDV-E300 sa na Slovensku predáva za 599 €, BDV-E800 stojí 1199 €.

Priestorový zvuk len s 2.1 reproduktormi

BDV-Z7 ponúka väčšinu z toho, čo modely BDV-E300/E800W, má ale iný dizajn. Najpodstatnejším rozdielom je využitie len 2 satelitných reproduktorov a subwoofera. Tento 2.1-kanálový formát pomocou technológie Sony S-Force Front Surround vytvára virtuálny priestorový zvuk bez použitia zadných reproduktorov. Je tak ideálny pre menšie miestnosti, kde potrebujete „stlačiť“ počet reproduktorov na absolútne minimum. S výkonom 350W, funkciou BD-Live, 24p a xvColour, prehrávaním Full HD videa s najnovšími HD audio kodekmi, zlepšovaním rozlíšenia 1080p pre DVD, ovládaním BRAVIA Sync a Digital Media Portom je Sony BDV-Z7 výborná Blu-ray hudobná zostava systému v ultra-kompaktnej podobe. Zostava BDV-Z7 sa u nás predáva za 949 €.

 

Neprehliadnite: