Oronjo – Príbeh jednej veľryby

Marek Poleč  /  17. 11. 2009, 12:03

Oronjo je jednoduchým nástrojom, ktorý umožňuje predávať váš obsah vo forme dokumentov, pdf súborov, fotiek, softvéru, alebo čohokoľvek iného prostredníctvom vašich webových stránok či blogu.

Táto služba pochádza z Holandska, je bezplatná a funguje po jednoduchom pridaní HTML kódu do vašej stránky. Všetci ktorí prejavia záujem o váš spoplatnený obsah, získajú po zaplatení priamy prístup k súborom uložených na serveroch Oronjo. Deje sa tak najčastejšie po kliknutí na ikonku veľryby, ktorá bola vložená prostredníctvom HTML kódu do vašej webstránky či blogu. Oronjo akceptuje platby prostredníctvom Google Checkout, PayPal, alebo vašej kreditnej karty.

Ak ľudia zaplatia prostredníctvom ich Oronjo účtu (peňaženky), nestrháva sa žiadny poplatok a 100 % platby ide na váš účet. Celá služba je veľmi jednoduchá a jej zriadenie a používanie je úplne zdarma. Podmienky používania služby si možno prečítať na tejto stránke. Poplatky sú minimálne a týkajú sa iba transakcií prostredníctvom Google Checkout (2% + $ 0,20), a PayPal (5% + $ 0,05) pri transakciách nižších ako $ 12  a 2,9% + $ 0,30 pri transakciách vyšších ako $ 12.

Pokiaľ si neželáte stať sa bohatým a radšej by ste pomáhali svetu, môžete využiť možnosť presmerovania všetkých platieb na charitu podľa vášho výberu. Ak chcete aby sa ľudia na vaše stránky radi vracali odporúča sa, aby ste aj naďalej ponúkali 80 % všetkého svojho obsahu zadarmo. Váš obsah sa tak stane atraktívnejším a získa na určitej hodnote. Zvyšných 20 % môžete ponúknuť ako prémiový obsah, za ktorí ľudia radi zaplatia. Oronjo uvádza ako úspešný príklad iTunes a Radiohead. Úspešná on-line distribúcia nového albumu In Rainbows je dôkazom toho, že ľudia sú stále ochotní platiť za obsah pri férovej cene.

Oronjo reprezentuje veľryba, pretože jej potravou sú malé kúsky planktónu. Na druhej strane je najväčším živočíchom na našej planéte. Toto prirovnanie úplne vystihuje zmysel tejto služby. Ak si budete vážiť aj malé kúsky potravy, stane sa z vás za určitý čas obrovská veľryba – Oronjo. Pomôžete mi k tomu? ,-)


Zdroj: oronjo.com, Autor: Marek Poleč (avhifi.sk)

Vývoj technológií na prelome rokov 2009/2010 (IT, Spotrebná elektronika, HW, SW, audio, video, foto, internet)

Dokument vo formáte Word, 3 strany, počet znakov 10 000.

Neprehliadnite: